UVRŠTENJE UDRUGA KUA U PILOT PROJEKT PROBNIH OKUPLJANJA

Dana 14. svibnja 2021. dostavili smo Stožeru civilne zaštite RH, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH, zamolbu sljedećeg sadržaja, a za uvrštenje udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u pilot projekt "probnih okupljanja".

Opširnije...

Obustava kulturno-umjetničkog amaterizma u RH

Novom Odlukom o izmjeni Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 14. svibnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 31. svibnja 2021. godine.

Opširnije...

I nadalje je na snazi obustava kulturnog amaterizma

Novom izmjenom Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 30. travnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. svibnja 2021. godine.

Opširnije...

HSK VIDEOTEKA

Propustili ste neki od ONLINE seminara i radionica Hrvatskog sabora kulture? Ne brinite - snimke svih naših održanih online seminara i radionica možete pogledati u HSK VIDEOTECI. Više od 20 uspješnih edukativnih online programa u ukupnom trajanju od čak 150 sati pohranjeno je u našoj VIDEOTECI, a njihove nazive i opise te više informacija pronađite u nastavku. 

Opširnije...

Zaključci sastanka

Obavještavamo Vas o zaključcima online sastanka predstavnika Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog sabora kulture, održanog u srijedu, 21. travnja 2021., u 16 sati putem mrežne platforme Teams. 

Opširnije...

Upitnik za udruge u kulturi s gospodarskom djelatnošću

Poziv na ispunjavanje upitnika isljučivo za udruge koje obavljaju gospodarsku djelatnost

Poštovani,

nastavno na zamolbu Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatski sabor kulture prikuplja podatke o udrugama u kulturi koje obavljaju gospodarsku djelatnost u cilju razmatranja modaliteta pomoći ovim udrugama
U tom cilju ovim putem Vas pozivamo da ispunite upitnik za Vašu udrugu, a koji možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/N9vCU5GKCkyLxedz5.

Opširnije...

Dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH

Dana 19. travnja 2021. dostavili smo nadležnom Ministarstvu kulture i medija RH, ažurirane podatke i dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH, gospođom dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek.

 

 

Opširnije...

Prijedlozi Uredu za udruge Vlade RH

Dana 9. travnja 2021. godine Hrvatski sabor kulture uputio je dopis Uredu za udruge Vlade RH sljedećeg sadržaja u kojem moli među inim i termin za online sastanak sa članovima Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Preminuo Mirko Kovačević, dragi kolega i prijatelj...

S velikim žaljenjem i tugom obavještavamo vas da je 6. travnja 2021. u Zagrebu preminuo naš dragi kolega Mirko Kovačević, umirovljeni tajnik, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskoga sabora kulture te predsjednik Stručnog savjeta za književnost HSK-a.

U našim sjećanjima ostat će njegov vedar duh, ljubaznost i ljubav prema životu i umjetnosti.

Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost našem Mirku za sav njegov doprinos radu i djelovanju HSK-a, uz izraze duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije...

IZJEDNAČAVANJE MJERA ZA TRENINGE I PROBE

Dana 6. travnja 2021. Hrvatski sabor kulture uputio je medijima priopćenje sljedećeg sadržaja.

Opširnije...