53. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

53. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

TERMIN: 5. 12. 2020., Zagreb

FORMA SUSRETA: KONCERTNO-REVIJALNA 

Koncertni dio Susreta održat će se u jednom danu (bez noćenja zborova) uz online streaming.

Eventualno - drugi dan Susreta (ovisno o financijama i mogućnostima organizacije) bit će organizirana online edukacija i/ili on-line panel s predstavnicima zborova iz Hrvatske o stanju u zborskom amaterizmu putem ZOOM-a.

PROGRAM: Revijalni program zborova će morati biti sastavljen od minimalno jedne skladbe hrv. autora i ostalih skladbi po izboru u trajanju od 6 -10 minuta. Bit će dodijeljena Nagrada HDS-a i publike.

SELEKCIJA: Selekcija zborova vršit će se putem županijskih smotri (ukoliko budu održane) ili putem video snimaka zborova zaključno s novim prolongiranim datumom do - >  1. studenog 2020.  

Svi zborovi koji se prijavljuju za Susret dužni su poslati prijavnicu organizatoru županijske smotre ili Hrvatskom saboru kulture u slučaju samostalne prijave (u županijama gdje neće biti održane županijske smotre). Zborovi koji će se prijavljivati samostalno, uz prijavnicu moraju poslati i link na video snimku izvedbe prijavljenog programa (snimku je dovoljno napraviti kvalitetnijim pametnim telefonom, te je poslati putem video linka)  na mail glazba@hrsk.hr (zaključno s 1. studenim 2020.).  

Napomena: U mjestima gdje će biti organizirane županijske smotre, sudionici će primarno biti selektirani tim putem. Organizatori županijskih smotri moraju pravovremeno obavijestiti HSK o terminu županijske smotre, kao i poslati prijavnice zborova na glazba@hrsk.hr 

Ovisno o mogućnostima organizacije, HSK će odlučiti o finalnom broju sudionika i programu 53. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Prijavnicu za samostalnu selekciju pronađite na linku ispod teksta.