Online 31. susret hrvatskih plesnih ansambala

Zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije i na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, 31. Susret hrvatskih plesnih ansambala koji se 7. i 8. 11. 2020. trebao održati u POU Velika Gorica nažalost je otkazan. 

To nas nije spriječilo u nastojanju da pokažemo i ovogodišnji rad plesnih skupina stoga će se Susret plesnih ansambala po prvi puta u svojoj povijesti održati online 28. 11. 2020. u 19 sati putem hrsk.hr/tv-a, Youtube i Facebook stranice HSK-a. Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima, Ministarstvu kulture i medija RH i Zagrebačkoj županiji koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali ga.

Ovogodišnji program rezultat je selekcije plesnih uradaka pristiglih na Natječaj 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala, a selektorica je bila Nataša Jurišić, plesna umjetnica i članica Stručnog savjeta za ples pri Hrvatskom saboru kulture.

 

Sudionici online 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala su:

STUDIO POVIJESNOG PLESA – "DIVERTIMENTO" Zagreb

PLESNI STUDIO DOMA „KRISTALNA KOCKA VEDRINE“ Sisak

PLESNA GRUPA "FLAME" Rijeka

KULTURNO UMJETNIČKI CENTAR Koprivnica

KULTURNO UMJETNIČKI CENTAR Virovitica

STUDIO "VIVONA" Čakovec

PLESNI STUDIO "VINDI" Varaždin

UMJETNIČKA ORGANIZACIJA PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR Požega

UDRUGA „BALANS CODE“, Sveta Nedjelja

PLESNI STUDIO "SHINE" Osijek

ANSAMBL PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA Samobor

i DRAMSKI STUDIO ISTARSKOG NARODNOG KAZALIŠTA, Pula

STUDIO SUVREMENOG PLESA „TEUTA“, Čakovec prošao je selekciju međutim zbog loše epidemiološke situacije i nemogućnosti naknadnog video snimanja svojeg programa neće biti dio ovog plesnog dijela online Susreta. Ovim putem ih posebno pozdravljamo!

Ovaj online Susret pratit će stručno povjerenstvo u sastavu Melita Spahić Bezjak, Jasminka Petek Krapljan i Martina Terzić. Program je revijalnog karaktera i po završetku plesnog dijela programa, stručno povjerenstvo će s voditeljima i predstavnicima plesnih skupina realizirati okrugli stol putem ZOOM platforme. Prilika je to za izmjenu iskustava, mišljenja i stavova o situaciji u kojoj se trenutno nalazi plesni amaterizam.