Online radionica: Režija kazališne predstave

Hrvatski sabor kulture realizirao je još jednu online kazališnu radionicu pod nazivom „Režija kazališne predstave“ koja je pod vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića održana od 8. do 10. svibnja 2021. putem ZOOM platforme. Više od 50 kazališnih entuzijasta iz različitih krajeva Hrvatske sudjelovalo je u trodnevnom edukativnom programu. Uz savjete i komentare vodietelja, čuli smo i vrijedna iskustva i ideje sudionika.

Opširnije...

Održan online seminar s Maricom i Tonćijem Tadinom

U mjesecu obilježavanja Međunarodnog dana plesa Hrvatski sabor kulture organizirao je folklorni online program na temu „Tradicijski plesovi Dalmacije“ koji je bio namijenjen folklornim voditeljima, koreografima i svima onima koji rade na prezentaciji i očuvanju tradicijske plesne kulture toga podneblja.

 

Opširnije...

I nadalje je na snazi obustava kulturnog amaterizma

Novom izmjenom Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 30. travnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. svibnja 2021. godine.

Opširnije...

ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTARE

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE  I ORKESTRE pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda koji će biti održan 15. i 23. svibnja 2021. godine na online platformi ZOOM.

Seminar će biti ostvaren uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije...

OBJAVLJEN LIKOVNI NATJEČAJ 2021.

Otvoren je natječaj za ovogodišnji 37. Susret likovnih stvaralaca koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i propisane mjere, biti održan 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru suorganizatora - Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac gdje će od 17. 9. do 23. 10. 2021. biti postavljena izložba Susreta. Pošaljite svoje radove na natječaj jer možda će baš vaš rad biti dio izložbe ovogodišnjeg Susreta. Više informacija o prijavama i uvjetima natječaja pronađite u nastavku.
***U slučaju nastavka loše epidemiološke situacije i strogih mjera, realizacija Susreta i izložbe bit će prilagođena online formatu.

Opširnije...

Izdana zbirka Kad oluje utihnu autorice Jelene Stanojčić

Nova zbirka iz pera pjesnikinje Jelene Stanojčić ugledala je svjetlo dana u nakladi Hrvatskoga sabora kulture. "Kad oluje utihnu" jedanaesto je izdanje u Književnoj biblioteci Hrvatskoga sabora kulture izdano u travnju 2021. Uredništvo potpisuje Marina Šramek, prof., pogovor je napisala Ivančica Tomorad, prof., dok je za naslovnicu zaslužna Martina Sambol. U očekivanju povoljnijih okolnosti za predstavljanje zbirke, donosimo dijelove iz recenzije i pogovora koji najbolje opisuju poeziju Jelene Stanojčić.

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2021

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja.

Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Opširnije...

HSK VIDEOTEKA

Propustili ste neki od ONLINE seminara i radionica Hrvatskog sabora kulture? Ne brinite - snimke svih naših održanih online seminara i radionica možete pogledati u HSK VIDEOTECI. Više od 20 uspješnih edukativnih online programa u ukupnom trajanju od čak 150 sati pohranjeno je u našoj VIDEOTECI, a njihove nazive i opise te više informacija pronađite u nastavku. 

Opširnije...

Zaključci sastanka

Obavještavamo Vas o zaključcima online sastanka predstavnika Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog sabora kulture, održanog u srijedu, 21. travnja 2021., u 16 sati putem mrežne platforme Teams. 

Opširnije...

Upitnik za udruge u kulturi s gospodarskom djelatnošću

Poziv na ispunjavanje upitnika isljučivo za udruge koje obavljaju gospodarsku djelatnost

Poštovani,

nastavno na zamolbu Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatski sabor kulture prikuplja podatke o udrugama u kulturi koje obavljaju gospodarsku djelatnost u cilju razmatranja modaliteta pomoći ovim udrugama
U tom cilju ovim putem Vas pozivamo da ispunite upitnik za Vašu udrugu, a koji možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/N9vCU5GKCkyLxedz5.

Opširnije...