HRSK

Dobro došli na web stranice Hrvatskoga sabora kulture

Istaknuto

LIKOVNI NATJEČAJ 2022.

Dragi likovni entuzijasti, otvoren je likovni natječaj za 38. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta. Susret likovnih stvaralaca u svom će 38. izdanju biti održan 22. listopada 2022. u Galeriji grada Zaboka, izložbenom prostoru suorganizatora - Pučkog otvorenog učilišta Zabok, gdje će od 20. rujna do 22. listopada 2022. biti postavljena izložba Susreta. Prijavite svoje radove na natječaj i izborite sudjelovanje na izložbi i Susretu. Više informacija o natječaju i prijavama pronađite OVDJE.

ODRŽAN 41. KNJIŽEVNI SUSRET

Nakon virtualnog 39. i 40. izdanja, radosno smo dočekali 41. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA koji je nakon dvije godine u subotu, 25. lipnja 2022. ponovno u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu uživo okupio čuvare i baštinike našega jezika i pisane riječi. U bogatom književnom programu proglašeni su laureati ovogodišnjeg književnog natječaja te dobitnici pohvalnica i priznanja HSK-a. Snimku Susreta i tko su dobitnici plaketa, pohvalnica i priznanja pogledajte OVDJE.

Monografija HSK-a

Obavještavamo Vas da smo u završnoj fazi realizacije monografije „Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture“, eminentne hrvatske muzikologinje i glazbene kritičarke Erike Krpan. Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja na bazi četverogodišnjeg istraživanja. Više informacija pronađite OVDJE.

JAVNI POZIV ZA NOVA IZDANJA

Pozivamo sve stručnjake, kustose, etnokoreologe, folkloriste, plesne pedagoge da se jave na Javni poziv za nove naslove u edicijama Narodni plesovi Hrvatske i Hrvatske narodne nošnje te na temu plesa i plesne umjetnosti. Tekst Javnog poziva i više informacija pronađite OVDJE.

NATJEČAJ ZA NOVE SKLADBE

Otvoren je Natječaj za nove skladbe Hrvatskog sabora kulture namijenjene amaterskim pjevačkim zborovima, malim vokalnim sastavima, tamburaškim i puhačkim orkestrima! Rok za predaju skladbi 1. srpnja 2022. godine, a objava rezultata biti će u kolovozu.
Više informacija o Natječaju pronađite OVDJE. 

RADIONICA DRAMSKOG PISANJA

Pripremili smo novu HSK radionicu. Ovoga puta pozivamo vas na radionicu dramskog pisanja pod nazivom „Što pisac radi u svojoj ili bilo kojoj priči ili elementi dramskog pisanja“. Radionica će biti održana 25. i 26. lipnja 2022. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu pod vodstvom teatrologinje i kazališne kritičarke dr. sc. Sanje Nikčević. Više informacija o programu i prijavama pronađite OVDJE.

NAGRADE 62. FHKA PRIPALE SU

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 29. svibnja 2022. u Vodicama je završeno 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Koje su skupine kući ponijele nagrade, a kome su pripale nominacije i posebne pohvale saznajte OVDJE.

TERMIN 29. SUSRETA TAMBURAŠA

Nastavno na zamolbu suorganizatora i potrebu prilagodbe novim okolnostima, obavještavamo Vas da će 29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava biti održan u Dugom Selu 5. (orkestri) i 6. (sastavi) studenoga 2022. umjesto prije najavljenog 11. i 12. studenoga 2022. Više informacija o 29. Susretu pronađite >OVDJE.

Otvorene prijave za 35. SHPO

Pozivamo Vas da prijavite svoje orkestre za selekciju i nastup na 35. SUSRETU HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA koji će biti održan UŽIVO i to na otvorenom prostoru, tijekom rujna 2022. godine. Više informacija pronađite OVDJE. 

Najnovije

VRH