HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Selekcija za 28. SHFAIS

Ukoliko epidemiološke prilike dozvole, 28. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina realizirat ćemo 27. 11. 2021. u Čakovcu. U protivnom će Susret, kao i prošle godine, biti održan u online formatu u terminu koji ćemo naknadno objaviti. Selekcije se vrše do 24. 10. 2021. sukladno postojećim Pravilima Susreta (u prilogu) uz mogućnost video selekcije u slučajevima kada u županiji nije organizirana županijska smotra, ne postoji mogućnost samostalne selekcije ili skupina djeluje izvan RH. 

HSK zadržava pravo izmjene i dopune Programa koji će i ove godine biti revijalnog karaktera.

Ukoliko je županijska smotra ili pojedinačna selekcija organizirana do 24. 10. 2021. skupine iz tih županija selekciji pristupaju nastupom na smotri ili pojedinačnoj selekciji. Odabrani ansambl/skupina, u roku od 10 dana od dostave odluke stručnog povjerenstva/selektora HSK-u, dužan je poslati snimku odabrane folklorne točke koja će biti korištena u slučaju online realizacije Susreta uslijed specifičnih okolnosti uzrokovanih višom silom.

Ukoliko se ansambl/skupina prijavljuje putem video snimke (mogućnost video selekcije), istu je putem poveznice za pregled i prijavnice (u prilogu) potrebno prijaviti najkasnije do 24. listopada 2021. Kvaliteta snimke treba zadovoljavati minimum estetske vrijednosti koja joj omogućuje javno prikazivanje kako bi se mogla koristiti u slučaju realizacije Susreta online. 

Podsjećamo da se udruge Hrvata izvan RH, sukladno Pravilima, po prvi puta ove godine mogu na selekciju za Susret prijaviti putem video snimke.

Nadamo se da će vas ovaj poziv motivirati da nakon duge stanke ponovno stanete na svoje pozornice i zajedno s nama doprinesete reanimaciji kulturno-umjetničkog amaterizma i cijelog sektora.

Pravila Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Prijavnica smotre

Obrazac prijavnice za županijske smotre

Prijavnica za samostalno pregledavanje

Prijavnica za video selekciju

VRH