HRSK

O nama / Razglednica HSK

Razglednica 7

 

HRVATSKI KULTURNI AMATERI POKAZALI SVU RASKOŠ SVOJIH TALENATA U VELIKOJ DVORANI KD VATROSLAVA LISINSKOG NA RAZGLEDNICI 7

 U nedjelju, 6. svibnja 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske, središnja manifestacija posvećena umjetničkom stvaralaštvu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koja u svojem okrilju okuplja više od 980 kulturnih udruga i 80000 članova.

 

Bogati trosatni program Razglednice 7 na pozornici Lisinskog objedinio je više od 350 izvođača amatera koji su u režiji Marija Kovača predstavili bogatstvo instrumentalnog i vokalnog stvaralaštva, bisere folklorne baštine, dramska, književna i likovna ostvarenja kao i atraktivnu koreografiju suvremenog plesa. Sudionici su se uz vrhunske izvedbe, kreativno predstavili i putem autorskih video-razglednica o svojem radu i društvima, kojima su oduševili veliki broj posjetitelja u dvorani Lisinski.

U prvom dijelu Razglednice 7, nakon skladbe „Tam prek Drave grmlavica“ Emila Cossetta u izvedbi Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ nastupili su: Gradska limena glazba Petrinja s Magdićevom skladbom "Rapsodia Croatica", Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ iz Samobora sa skladbom Tihomila Vidošića "Slavonski scherzo", Orkestar mandolinista i gitarista HGGD-a „Sloga“ s Markovićevom skladbom „Preludij i Scherzo“ te  Harmonikaški orkestar HGGD-a „Sloga“ s Dedićevom skladbom „Vraćam se“.

U književnom dijelu manifestacije predstavljeni su nagrađeni autori Sandra Halt ĆužeAntonio Dević i Ana Narandžić čija se djela mogu pročitati na web stranicama Hrvatskog sabora kulture (www.hrsk.hr) te su interpretirane pjesme Sanje Benko Maje CvekŽenska klapa „Kastav“ predstavila je ljepotu vokalnog izričaja sa skladbama Victora Younga „When I fall in love“ i Coca Mosquita „Tamo gdje je sve po mom“. Prvi dio završilo je Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ jazz  obradom veoma poznate Handelove „Halleluje“ iz oratorija „Mesija“.

foayeru dvorane Lisinski, posjetitelji su imali priliku pogledati izložbu likovnih radova najuspješnijih likovnih stvaratelja Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita, Marije Grabar, Gabrijele Prpić i Sanje Benko, a u okviru Dana otvorenih vrata u prigodi 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture upoznati se s njegovim brojnim izdanjima iz dramske, glazbene, književno-likovne i plesne djelatnosti.

Drugi dio manifestacije otvoren je plesnom koreografijom  „Tribes of the Sioux“ Sanje Tek u izvedbi Plesnog kluba st.ART iz Karlovca te ulomkom iz predstave „Paralele“ u režiji i izvedbi Teatra „Scena“ iz Rijeke, koja je svojom kreativnošću izazvala brojne reakcije publike. Nastavak programa bio je posvećen bogatstvu tradicijske baštine. KUD „Pleter“ iz Dugopolja  izveo je „Pisme i kolo iz Dugopolja“ koje je za scenu priredila Marijana Botić Rogošić. Vokalno-instrumentalni sastav „Jane“ iz Velike Gorice predstavio se međimursko-podravskim potpùrijem, dok je program kulminirao raskošnim izvedbama KUD-a „Preporod“ iz Dugog Sela. Njihov Tamburaški sastav prvo je nastupio s „Grajinim kolom“, nakon čega im se na pozornici pridružio folklorni ansambl u izvedbi plesova Šokaca i Bošnjaka iz okolice Pečuha i Mohača, u koreografiji Stjepana Perka.

Razglednica 7 održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Realizaciju ovog vrijednog programa pomogli su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Podravka d.d., Zagrebačka pivovara d. d., Vino Kerman Nedelišće i slastičarnica Butik torti.

Pokrovitelji obilježavanja 70 godina rada Hrvatskog sabora su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Više fotografija pronađite na www.facebook.com/hrv.sabor.kulture.


Plakat Razglednice 7

Programski letak u pdf formatu

Prva objava za medije, opće informacije

Druga objava za medije - otkrivamo bogati program Razglednice 7

Programski letak u word formatu

VRH