HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Novosti

Prijave za Susret puhača

Otvorene su prijave za 37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će se održati 5.5. (A kategorija) i 19.5. (C kategorija) 2024. godine u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

SMOTRE

Sudionici se se za županijske smotre prijavljuju županijskom organizatoru te Hrvatskom saboru kulture slanjem popunjene prijavnice za županijsku smotru na adresu glazba@hrsk.hr. Uz prijavnicu, sudionici su dužni Hrvatskom saboru kulture i županijskom organizatoru dostaviti i popis članova orkestra ispunjenu službenoj tablici sudionika koji obuhvaća imena i prezimena te glazbenu spremu članova. Smotre treba realizirati najkasnije do 7. travnja tekuće godine. Organizatori smotri dužni su izvijestiti Hrvatski sabor kulture o datumu održavanja svojih smotri najkasnije mjesec dana prije njihova održavanja i to putem obrasca „Obavijest o održavanju smotre“ (obrazac je dostupan na službenim web stranicama HSK-a). 

SAMOSTALNA PRESLUŠAVANJA

Prijava sudionika za samostalno preslušavanje (tamo gdje se ne održavaju smotre) dostavlja se Hrvatskom saboru kulture minimalno mjesec dana prije preslušavanja koje mora biti održano najkasnije do 7. travnja 2024. godine. Prijava mora sadržavati popunjenu prijavnicu za samostalno preslušavanje, a koju je potrebno poslati putem elektroničke pošte na glazba@hrsk.hr.Uz prijavnicu, sudionici su dužni HSK dostaviti i popis članova orkestra ispunjen u službenoj tablici sudionika koji obuhvaća imena i prezimena i glazbenu spremu članova. Sudionici moraju prilikom samostalnog preslušavanja selektoru pripremiti uredne i čitke dirigentske partiture.

TABLICA SUDIONIKA

Nakon popunjene PRIJAVNICE sudionici od Hrvatskog sabora kulture dobivaju daljnje upute za unošenje popisa članova orkestra. Prijavljene orkestre i njihove članove možete vidjeti u TABLICI SUDIONIKA (kliknuti na poveznicu).

Pravila 37. Susreta i prijavnice možete pronaći na dnu stranice.

Pravila 2024 - 37. SHPO

Prijavnica za županijsku smotru

Prijavnica za samostalno preslušavanje

Obrazac obavijesti o održavanju smotre

VRH