HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Prijave za 30. Susret folklornih skupina

Dragi folkloraši, radujemo se vidjeti vas na ovogodišnjem jubilarnom 30. Susretu folklornih ansambala i izvornih skupina koji će biti održan u Županji 26. kolovoza za kategoriju izvornog folklora i u Čakovcu 14. listopada za kategoriju koreografiranog folklora.

Više informacija i pravila Susreta pronađite u nastavku.

Jubilarni 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina godišnji je prikaz najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera u Republici Hrvatskoj. Cilj mu je očuvanje tradicijske kulturne baštine i identiteta, razmjena iskustva, vještina i znanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema tradicijskim, plesnim, glazbenim vrijednostima, narodnoj nošnji, društvenom povezivanju, razvoj publike te poticanje amaterskog rada uopće. Susret je podijeljen u kategoriju koreografiranog i izvornog folklora.

U 2023. godini prvi dio Susreta (kategorija izvornog folklora) bit će održana u gradu Županji 26. kolovoza, a drugi dio (kategorija koreografiranog folklora) u gradu Čakovcu 14. listopada. 

SMOTRE

Folklorni ansambli/skupine se za Smotru prijavljuju županijskom organizatoru slanjem popunjene prijavnice HSK (na dnu stranice) i/ili prijavnice županijskog organizatora. Smotre treba realizirati najkasnije do 16. srpnja 2023. godine. Organizatori smotri dužni su izvijestiti Hrvatski sabor kulture o datumu održavanja svojih smotri najkasnije mjesec dana prije njihova održavanja. Organizatori smotri moraju biti u kontaktu s Hrvatskim saborom kulture poradi utvrđivanja datuma smotre kako bi ih uskladili s mogućnostima dolaska selektora.

OCJENJIVANJE PUTEM SAMOSTALNOG NASTUPA

U županijama gdje se ne organiziraju županijske smotre ansambl/skupina se može pridružiti Smotri neke druge županije ili regije kako bi ostvario pravo na selekciju na Susret ili se može plasirati putem samostalnog nastupa. Prijavnica za ocjenjivanje samostalnog nastupa dostavljaju se Hrvatskom saboru kulture najkasnije do 15. lipnja 2023. godine kako bi se selekcija mogla organizirati od 16. srpnja tekuće godine. Prijava mora sadržavati popunjenu prijavnicu, a koju je potrebno poslati putem elektroničke pošte na mail ples@hrsk.hr.

 

SUSRET

Izabrani folklorni ansambli i izvorne skupine koji se kvalificiraju na Susret moraju upotpuniti svoju prijavu Hrvatskom saboru kulture prijavnicom, kratkom biografijom (maximalno 900 znakova) i fotografijom (po mogućnosti u boji, minimalne veličine 1MB) radi tiskanja programskih materijala. Navedeno treba poslati na mail ples@hrsk.hr najkasnije do 01. kolovoza 2023. godine.

Pravila 30. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Prijavnica za 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Prijavnica za županijske folklorne smotre _2023.

Prijavnica _folklor_ za samostalno pregledavanje_2023.

VRH