HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

51. Susret zborova po treći puta u Rovinju!

6. i 7. 10. 2018. bit će održano 51. izdanje jednog od najvažnijih zborskih festivala u Hrvatskoj. 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova ove će godine okupiti 18 zborova iz 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača. Zborovi će se osim u natjecateljskom dijelu u dvorani Adris, predstaviti i u revijalnom programu na glavnom rovinjskom trgu i prekrasnom hotelu Lone. 

51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će biti održan u gradu Rovinju dana 6. i 7. listopada 2018. godine pod pokroviteljstvom Istarske županije uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture.

Na ovogodišnjem Susretu nastupit će čak 18 odabranih hrvatskih pjevačkih zborova iz 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača, kao i gosti iz grada domaćina Dječji zbor Osnovne glazbene škole Vladimira Nazora Rovinj.

Program 51. Susreta sačinjen je od natjecateljskog i revijalnog dijela. Natjecateljski program odvija se prvog dana u Koncertnoj dvorani Adris, od 17 h pred stručnim povjerenstvom u sastavu Dario Maleš, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić. Revijalni dio Susreta obuhvatit će zborsku reviju na glavnom rovinjskom trgu pod naslovom „Zborovi gradu Rovinju – ad libitum u subotu od 18 sati, dok će revijalni koncertni program biti održan u dvorani Hotela Lone, u nedjelju od 11 i 30 h. Susret će kulminirati zajedničkim pjevanjem svih zborova sudionika te podjelom zahvalnica i nagrada.

Više info o programu pronađite u izborniku Glazba/Zborovi/Susret

Plakat 51. SHPZ

VRH