HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Folklorna djelatnost u 2021.

Dragi ljubitelji folklorne umjetnosti i čuvari baštine,

u isčekivanju boljih mogućnosti za rad kulturno-umjetničkih udruga kao i u nadi uspješne realizacije još jedne plesne godine koja je pred nama, želimo vas informirati o važećim Pravilima Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju i sudjelovanje na seminarima za voditelje folklornih skupina u 2021.

Zadovoljstvo nam je objaviti informaciju da su od ove godine i udruge Hrvata izvan RH u mogućnosti prijaviti se za selekciju za sudjelovanje na Susretu i to isključivo putem video prijava. Županijske i regionalne smotre folklora ostaju prioritetni način izbora sudionika Susreta, a još jedna mogućnost je i putem samostalnog pregledavanja. Sve detalje o načinu prijave, izboru sudionika i uvjetima pročitajte u Pravilima Susreta na dnu stranice gdje možete pronaći i pojedinačne prijavnice.

U obzir se neće uzimati prijavnice bez potpisa osobe ovlaštene za zastupanje i ovjere pečatom jer time udruga potvrđuje da je suglasna s Pravilima Susreta te daje dozvolu za korištenje navedenih osobnih podataka za potrebe organizacije i izrade programskih materijala te objavu foto i video materijala na društvenim mrežama, web stranici HSK-a i ostalim promidžbenim izdanjima. Svi sudionici Susreta dobit će Priznanje o sudjelovanju. 

U slučaju nepovoljnih epidemioloških uvjeta i nemogućnosti realizacije Susreta "uživo" na vrijeme ćemo Vas obavijestiti o izmjenama i dopunama Pravila tj. o načinu realizacije.

 

Ovim putem molimo sve organizatore da se pridržavaju i osiguraju provedbu Pravila Susreta u svim segmentima njima nadležnima kako bi i županijske smotre ali i Susret protekli u ozračju ciljeva koje navodimo u samim Pravilima. Slijedom toga šaljemo Vam i prijedlog prijavnice za županijske smotre koje molimo da usuglasite s potrebama na terenu te obrazac obavijesti o održavanju županijske smotre kojeg najkasnije 30 dana prije samog održavanja trebate dostaviti u HSK, a vijest o održavanju vaše smotre objavit na Mreži hrvatske kulture.

KUD "Slavko Janković" Rokovci - Andrijaševci

Ukoliko na vašem području nije organizirana smotra folklora, na Susret se, ovisno o kvaliteti nastupa i umjetničkom dojmu, a prema ocjeni selektora, može plasirati i putem samostalnog pregledavanja. U tom slučaju molimo da dostupnu prijavnicu popunjenu, potpisanu i pečatiranu pošaljete na ples@hrsk.hr kako bi najkasnije do 30.9. organizirali samostalno pregledavanje.

 

FKU "Primorska lijera" Dubrovačko primorje

Uskoro krećemo s realizacijom online folklorne radionice na temu Tradicijskih plesova Dalmacije, a sukladno ostvarenim sredstvima planira se organizirati nekoliko seminara za voditelje folklornih skupina i nastaviti suradnju s partnerima u Sloveniji, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. O svemu ćete pravodobno biti obaviješteni stoga ostanite uz našu web stranicu i facebook profil, a u slučaju dodatnih pitanja ili informacija budite slobodni obratiti nam se!

HKUD "Hercegovac" Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina

Pravila Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Prijavnica za Susret

Obrazac prijavnice za županijske smotre

Prijavnica za samostalno pregledavanje

Prijavnica za video selekciju udruga Hrvata izvan RH

Obrazac obavijesti o održavanju smotre

VRH