HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

Suvremene plesne tehnike - plesni seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Hrvatski dom Petrinja organizira jednodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Suvremene plesne tehnike" koji će biti održan 4. travnja 2020. u Petrinji, u Ul. Matije Gupca 2 (Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja). 

Voditeljica seminara je Martina Terzić univ. bacc. educ. art., a program će biti realiziran u trajanju od 11 do 17 sati.

Prijave se zaprimaju do 1. 4. 2020. na e-mail: ples@hrsk.hr

Obzirom na novonastalu situaciju i širenje koronavirusa te uvođenje preporuka, ali i konkretnih mjera s ciljem smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom na području RH, Hrvatski sabor kulture kao organizator Skupa pratit će razvoj situacije, uvođenje mjera i preporuke nadležnih institucija te Vas o tome pravovremeno obavijestiti. 

Fokus radionice bit će razvoj i integracija plesnih tehničkih principa unutar srednje / srednje-napredne razine plesnih vještina. Polaznici će raditi na osvještavanju vlastite svijesti o postavi tijela, tjelesnim konekcijama kroz obrasce TBC (Total Body Connectivity – Peggy Hackney, Bartenieff Fundementals)  kao temelj za pravilnu izvedbu plesnih elemenata ravnoteže, elevacije, prijenosa težine, trka, okreta, vrtnji, skokova, padova, kotrljanja i kolutanja. Ovakav pristup plesnoj tehnici primjenjiv je plesačima različitih plesnih stilova: suvremeni ples, jazz dance, show dance, step. Raznolikim metodama rada kroz asocijacije, taktilnim podražajima, u paru i grupi polaznici će izvoditi zadatke kojima će spoznati vlastite obrasce kretanja, unaprijediti vlastitu plesnu tehniku te proširiti plesni vokabular. Obrađeni plesni elementi bit će sastavni dio plesne sekvence zadane od strane voditeljice koja će biti zaokružena izvedbena cjelina radionice.

 

PRIJAVA

Svi zainteresirani za pohađanje ovog seminara moraju dostaviti do 1. 4. 2020. Hrvatskom saboru kulture ispunjenu prijavnicu (koju Vam šaljemo u prilogu). Prijavnicu pošaljite e-poštom na ples@hrsk.hr . U slučaju iznimnog odaziva Hrvatski sabor kulture ima pravo reducirati broj polaznika u cilju uspješnog rada na seminaru.

KOTIZACIJA

Za članove plesnih skupina, grupa, studija i ansambala koji su učlanjeni u Hrvatski sabor kulture i uredno podmiruju članarinu ovaj je seminar besplatan, dok ostali polaznici (ne-članovi HSK) plaćaju kotizaciju u iznosu od 250,00 kn (po osobi).

 Plaćanje kotizacije (za ne-članice HSK) vrši se na račun Hrvatskog sabora kulture, najkasnije do 1. 4. 2020. Na uplatnici je potrebno navesti sljedeće podatke:

             Platitelj – upišite puni naziv udruge čiji predstavnik dolazi na seminar ili ime i prezime fizičke osobe koja na seminar dolazi o vlastitom trošku

             Poziv na broj primatelja – upišite OIB platitelja

             Opis plaćanja – upišite "Seminar za voditelje plesnih skupina"

             Podaci o primatelju uplate: Hrvatski sabor kulture Ulica kralja Zvonimira 17 10000 Zagreb

OIB: 45263394181

IBAN: HR7223600001101534566 (Zagrebačka banka)

Kopiju potvrde o izvršenoj uplati potrebno je priložiti uz prijavnicu.

Molimo Vas da vodite računa o tome da uplaćene kotizacije ne vraćamo, čak ni ako polaznik koji ju je uplatio ne prisustvuje seminaru iz razloga što će ista biti uložena u sufinanciranje seminara.

Trošak prehrane je o vlastitom trošku sudionika.

Upoznajte i voditeljicu seminara:

MARTINA TERZIĆ univ. bacc. educ. art  

Martina Terzić, plesačica i nastavnica na polju suvremenog plesa; djeluje na radnom mjestu nastavnice suvremenog plesa na Odjelu za suvremeni ples pri GŠ Franje Kuhača Osijek i umjetnički asistent – vanjski suradnik, profesorici Joan van der Mast (Nizozemska) za Metodiku suvremenih plesnih tehnika na Odsjeku plesa ADU Sveučilišta u Zagrebu. Suvremenim plesom se bavi od svoje 9. godine, formalnim obrazovanjem kao učenica programa osnovne škole za ritmiku i ples u GŠ Franje Kuhača Osijek. Godine 2010. uspješno završava srednjoškolski program u zvanju Scenski plesač pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Svoju formalnu obrazovnu plesnu vertikalu nastavlja kao studentica prve generacije nastavničkog smjera Suvremenog plesa te ostvaruje zapažene rezultate. U akademskoj godini 2014./15. dobiva Dekanovu nagradu Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu za izvrsnost u studiranju i značajan doprinos radu nastavničkog smjera studija Suvremenog plesa. U srpnju 2016. godine stječe zvanje Sveučilišne prvostupnice (Baccalaurea) edukacije Suvremenog plesa – nastavnički smjer (univ. bacc. educ. art.). Od jeseni i studentica prve generacije sveučilišnog diplomskog programa „Neverbalni teatar“ na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Tijekom plesnog obrazovanja paralelno razvija pedagoške vještine kao voditelj plesnih skupina u plesnim udrugama u Osijeku ( Ansambl Freedance, PS Shine, PS Legato) i Zagrebu (PK Megablast, KUC Travno, PS „Nina“). Kao izvođač sudjelovala je u plesnim predstavama, surađujući s plesnim umjetnicima kao što su Nastasja Štefanić (Rapsodija za 3 glave, 6 stopala i 10 ruku 2017. i Cadenza per sei 2015.),  Vuk Ognjenović (Ljubavna tajanstva 2011.) Maša Kolar i Zoran Marković (Interval 2010.), Jasna Čižmek Tarbuk (More 2009.), Stanka Džambić (Pepeljuga 2006.) , Dubravka Crnojević – Carić (Kneja 2004.) i dr. Članica je strukovnih udruga UPUH, HUPSuP i Udruge Ples i Dijete - Daci Hrvatska.


Prijavnica za seminar

VRH