HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

Plesna djelatnost u 2020.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva.

Novosti u ovogodišnjim pravilima tiču se načina nagrađivanja koji se neznatno mijenja sukladno razdvajanju programa Susreta u kategorije suvremni i show.

Ovisno o kvaliteti nastupa, prema odluci stručnog povjerenstva bit će dodijeljene Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju scensku izvedbu, koreografiju i ukupan dojam. Povjerenstvo može dodijeliti i Posebnu nagradu, a u slučaju naknadnog otkrivanja neizvornosti nagrađene točke nagrada će biti oduzeta. Plesne skupine koje dobiju Nagradu za scensku izvedbu ulaze u konkurenciju za nastup na Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Stručno povjerenstvo Susreta odabire 1 skupinu. 

Također molimo da nam se jave članice koje u ovoj godini obilježavaju "okruglu" godišnjicu rada kako bi mogli organizirati prigodno predstavljanje ili izložbu u okviru programa 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala.

Natječaj za 31. susret hrvatskih plesnih ansambala planiramo otvoriti sredinom godine stoga pratite naše stranice i društvene mreže.

Seminar za voditelje i plesače suvremenog i društvenog plesa ove godine planiramo u Zadru u okviru Međunarodnog plesnog festivala u organizaciji Plesne udruge Gesta. Također ćemo obilježiti i Međunarodni dan plesa pa Vas pozivamo da nam se pridružite i svojim aktivnim sudjelovanjem pomognete u realizaciji još jedne plesne sezone Hrvatskog sabora kulture.

VRH