HRSK

Kazalište / Novosti

60. FHKA ODRŽAN ONLINE!

U specifičnoj i izazovnoj 2020. godini kultura u HSK-u prešla je u online medij.

60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA ODRŽAN JE ONLINE!

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina krajem 2020. godine stiglo je izravno u domove kazališne publike. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšali smo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje nažalost u 2020. godini nismo imali priliku gledati na vodičkim daskama. No vrijedni HSK kazalištarci ovoga su puta stali pred kamere kako bi za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program i pogledajte promo spot Festivala... #klikninaHSKkulturu, a na HSK TV-u uživajte u izvrsnim predstavama 60. FHKA.

Od 4. do 19. prosinca 2020. putovali smo online hrvatskom amaterskom kazališnom scenom.

Jubilarnu 60. godinu održavanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera dočekali smo u specifičnim okolnostima - 16 odabranih predstava igralo je na tv ekranima, računalima, tabletima i mobitelima emitiranjem putem HSK TV-a i YouTube kanala HSK-a.

Festivalski program rezultat je selekcije prijavljenih predstava, a izbornici Festivala odabrali su 16 najboljih za festivalski program. Sve predstave pratilo je i festivalsko Povjerenstvo u sastavu: dramaturginja, redateljica i teatrologinja Mira Muhoberac, redatelj i glumac doc. art. Jasmin Novljaković i glumac Vjekoslav Janković, koje je u završnici Festivala 19. 12. 2020. uživo proglasilo pohvale te nominacije i nagrade u 9 kategorija.

Realizaciju prvog u povijesti ONLINE Festivala hrvatskih kazališnih amatera omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH i Šibensko-kninska županija.

Zavirite u FESTIVALSKI PROGRAM i uživajte uz zgode i nezgode hrvatskih kazališnih amatera jer sve predstave možete naknadno gledati na HSK TV-u, a kako je izgledala organizacija i realizacija Festivala pogledajte ovdje:

PAX Samobor: POTPUNI STRANCI

Amatersko kazalište Belišće: U NAŠEM ŠUMARKU

PROGRAM 60. FHKA

PLAKAT 60. FHKA

VRH