HRSK

Seminar Jazz dance-a u Požegi

U godini obilježavanja 70.-te obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Požeško-slavonske županije i Umjetničkom organizacijom Plesna radionica Ilijane Lončar Požega organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Asimetrični Jazz dance", koji će biti održan 13. i 14. listopada 2018. u Požegi. Prijave se primaju zaključno s 11.10.2018.

Voditeljica seminara je Kornelija Kosanović Drvar.

SATNICA seminara je sljedeća:

subota, 13.10.2018.

od 10:00 do 13:00 i od 15:00 do 18:00

nedjelja, 14.10.2018.

od 10:00 do 13:00 sati 

Program seminara:

Prvi dio radionice uključuje uvodno predavanje i kratku povijest jazz dance-a kao plesne tehnike, upoznavanje s osnovnim elementima te komparaciju s drugim plesnim tehnikama koje se provlače kroz jazz dance uz prikazivanje video snimaka.

Drugi dio radionice stavlja naglasak na prezentaciju plesnih elemenata u prostoru koji bi se kroz trening, sekvence i slobodnu improvizaciju upotrijebili u nastajanju nove plesne točke.

U nedjelju bi uslijedila izvedba radova sudionika seminara uz zajednički komentar voditeljice i izvođača.  


Za članove plesnih skupina, grupa, studija i ansambala koji su učlanjeni u Hrvatski sabor kulture i uredno podmiruju članarinu ovaj je seminar besplatan, dok ostali polaznici (ne-članovi HSK) plaćaju kotizaciju u iznosu od 250,00 kn (po osobi).

Svi zainteresirani za pohađanje ovog seminara moraju dostaviti do 11.10.2018. Hrvatskom saboru kulture ispunjenu prijavnicu (koju Vam šaljemo u prilogu). Prijavnicu možete poslati poštom, faxom (01/4621-738) ili e-poštom na ples@hrsk.hr. U slučaju iznimnog odaziva Hrvatski sabor kulture ima pravo reducirati broj polaznika u cilju uspješnog rada na seminaru.

Plaćanje kotizacije (za ne-članice HSK) vrši se na račun Hrvatskog sabora kulture, najkasnije do 11.10.2018. Na uplatnici je potrebno navesti sljedeće podatke:

Platitelj – upišite puni naziv udruge čiji predstavnik dolazi na seminar ili ime i prezime fizičke osobe koja na seminar dolazi o vlastitom trošku

Poziv na broj primatelja – upišite OIB platitelja

Opis plaćanja – upišite "Seminar za voditelje plesnih skupina"

Podaci o primatelju uplate:

Hrvatski sabor kulture

Ulica kralja Zvonimira 17

10000 Zagreb

OIB: 45263394181

IBAN: HR7223600001101534566 (Zagrebačka banka)

Kopiju potvrde o izvršenoj uplati potrebno je priložiti uz prijavnicu.

Molimo Vas da vodite računa o tome da uplaćene kotizacije ne vraćamo, čak ni ako polaznik koji ju je uplatio ne prisustvuje seminaru iz razloga što će ista biti uložena u sufinanciranje seminara.


Upoznajte i voditeljicu seminara:

KORNELIJA KOSANOVIĆ DRVAR

rođena 1962., završila osnovnu školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu, bila članica Studia  za suvremeni ples u Zagrebu, pohađala jazz dance radionicu Tihane Škrinjarić u Zagrebu i Jacka Fidore u  Center De Danse, München (Njemačka). Godine 2017. završila sveučilišni preddiplomski studij na Akademiji dramske umjetnosti - Sveučilišta u Zagrebu i stekla akademski naziv sveučilišna prvostupnica edukacija suvremenog plesa - nastavnički smjer (univ.bacc.educ.art.) Kao plesačica nastupala je na televiziji u ansamblu Tihane Škrinjarić i Baletnom studiju "E" te u plesnom ansamblu ZGK "Komedija". Tijekom pedagoškog rada djeluje kao vanjski stručni suradnik u plesnim klubovima u Zagrebu, Osijeku i Sisku. Od 2003. do 2011. stalna je suradnica Katedre za kineziologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sportske udruge Filozofskog fakulteta, a od 2008. do 2017. radi na Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, kao vanjski suradnik. Od 2015. na Školi za balet i Ritmiku u Zagrebu predaje jazz dance i modern jazz. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Plesnog studija "Action" te organizator međunarodne ljetne plesne radionice u Malinskoj na otoku Krku. Suautorica je programskih osnova za nastavu jazz dance-a i cheerleadinga na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao i programskih osnova za nastavu jazz dance-a i modern jazz-a za srednje plesne škole. Kao koreografkinja radi cjelovečernje predstave poput Izgubljeno-nađeno i Komadići ljubavi, završne produkcije Plesnog studija "Action" i mnogobrojne natjecateljske koreografije za duete i male grupe kao i za velike formacije do 24 plesača. Za svoj rad osvaja mnogobrojne nagrade na svjetskim i europskim prvenstva u show dance-u, a 1997. dobija priznanje od strane Hrvatskog sabora kulture za koreografiju Zaboravljena radionica igračaka u izvođenju plesnog kluba Feniks iz Osijeka. Kornelija Kosanović članica je udruženja plesnih sudaca u Hrvatskom show dance saveza i Udruženja plesnih umjetnika Hrvatske.


Trošak prehrane i smještaja je o vlastitom trošku sudionika. Smještaj je moguće rezervirati u  Vili Stanišić, Ulica Dr. Franje Tuđmana 10, 34 000 Požega, Tel: 00 385 34 312 168, restoran@vila-stanisic.hr 

Ukoliko trebate dodatne informacije, pozivamo Vas da posjetite našu web-stranicu (www.hrsk.hr), da nam se obratite e-poštom na ples@hrsk.hr ili nas kontaktirate telefonom na broj 01/4556-877 (Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu).

prijavnica

VRH