HRSK

Književnost/Likovnost / Suradnja sa srodnim udrugama

Predstavljena knjiga "Ribarsko dite"

Na 5. književnoj tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika spisateljica Gordana Burica predstavila nam je svoju prvu knjigu kratkih priča „RIBARSKO DITE“.

Članovi UHAZEKA-e ponovo su se okupili u petak, 15.11.2013. u Velikoj dvorani HSK-a gdje ih je s radošću dočekala Gordana Burica, autorica knjige „Ribarsko dite“.
Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge Mirka Kovačevića, prof., autorica je živopisno interpretirala nekoliko priča iz svoje knjige i atmosferu nakratko ispunila mirisom mora. O knjizi Gordane Burica govorila je i urednica knjige Marina Blagaić Bergman, prof., koja je također pročitala nekoliko ulomaka "Ribarskoga diteta". U glazbenom dijelu nastupio je gitarist Goran Stefanović, učenik Glazbene škole „Pavao Markovac“ iz Zagreba.

O autorici

Gordana Burica rođena je 1953. u Grohotama na otoku Šolti, a živjela je u Grohotama i Splitu. Diplomirala je Upravno pravni studij u Splitu. Radni vijek  provela je  na Pomorskom fakultetu u Splitu. Piše kratke priče i pjesme slobodnim stilom, na književnom jeziku i šoltanskoj  čakavštini. Završila je dva semestra radionice za kratku priču u Centru za kreativno pisanje. Dobitnica je Pohvalnice za prozno stvaralaštvo Hrvatskog sabora kulture  2012. i 2013.  godine, za priče Britvulin i Krepapir. Obje su sastavni dio priložene zbirke kratkih priča "Ribarsko dite". Objavu čeka i njezin prvi roman "Soba narančine boje". Članica je Udruge hrvatskih zavičajnih književnika,  Amaterskog  kazališita  „Sulet“ na Šolti i Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora.
       

VRH