HRSK

Književnost/Likovnost / Suradnja sa srodnim udrugama

Predstavljanje književnog stvaralaštva Zlatka Kraljića

Deveta književna tribina "Petkom u 18" održana je 9. svibnja 2014. u Velikoj dvorani HSK-a. Svoje književno stvaralaštvo i zbirku poezije "Za konec pritisni konec" predstavio je Zlatko Kraljić, hrvatski književnik iz Slovenije.

 

 

 

 

Zlatko Kraljić, zapaženi hrvatski književnik koji živi i radi u Sloveniji, predstavio je članovima UHAZEKA-e i svojim gostima zbirku pjesama "Za konec pritisni konec". Predsjednik Udruge, g. Mirko Kovačević pozdravio je sve prisutne, nakon čega su uslijedile izvrsne interpretacije Kraljićevih pjesama koje su interpretirali gđa Anđelka Klemenčić i književnik Admiral Mahić. 

Vesna i Marijan Rudel pobrinuli su se za glazbeni program i svojim glazbenim umijećima oduševili sve sudionike.

Zlatko Kraljić je pjesnik i slikar rodom iz Međimurja. Književnim i likovnim stvaralaštvom bavi se od srednjoškolskih dana. Dobitnik je više značajnih nagrada, priznanja i certifikata na likovnom području, a značajan uspjeh postiže i vrijednim književnim stvaralaštvom. Prvu stihozbirku Compernije objavio je 2001., a zbirka pjesama i proze Za konec pritisni konec izdana je 2012. godine. Duži niz godina sudjeluje u projektu Javnoga sklada Republike Slovenije te objavljuje u zborniku Paralele, koji je namijenjen pitanjima kulture drugih naroda koji žive u Sloveniji. Hrvatski sabor kulture dodijelio mu je 2013. godine Plaketu Mihovil Pavlek Miškina za dijalektalno pjesništvo, a njegova pjesma Šverc interpretirana je na Razglednici 3 HSK-a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.


VRH