HRSK

Književnost/Likovnost / Novosti

PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG NATJEČAJA 2023.

Dragi članovi, radujemo se novoj 2023. godini, natječajima i susretima s vama.
Pred nama su 42. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i 39. Susret likovnih stvaralaca koji tradicionalno prati izložba odabranih radova. U nastavku pronađite pravila Susreta te informacije o terminima raspisivanja natječaja i održavanja Susreta.

Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaraoce i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja. Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih  književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Susret likovnih stvaralaca jednom godišnje okuplja najbolje hrvatske likovne stvaraoce te putem izložbe koja je dio Susreta prezentira najbolja likovna ostvarenja hrvatskih likovnih stvaralaca (slike, crteže, skulpture i ostale radove iz područja primijenjenog kiparstva i slikarstva).

***

42. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika bit će održano 24. lipnja 2023. u Zagrebu. Književni natječaj za spomenuti Susret bit će objavljen tijekom veljače, a Pravila Susreta i književnog natječaja možete pronaći na dnu stranice ili OVDJE.

***

Odabrani autori ove će godine predstaviti svoje likovne radove na izložbi i 39. Susretu likovnih stvaralaca. Izložba će biti postavljena u Galeriji Muzeja Grada Đurđevca od 15. rujna do 14. listopada, a u prigodi zatvaranja izložbe 14. 10. 2023. bit će održan spomenuti Susret. Likovni natječaj za izložbu i Susret bit će objavljen u travnju ili svibnju 2023. Pravila Susreta i likovnog natječaja pronađite na dnu stranice ili OVDJE.

Radujemo se Vašim prijavama i želimo vam uspješnu i kreativnu 2023. godinu!

 

 

 

 

Pravila 42. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika_2023.

Pravila 39. Susreta likovnih stvaralaca i likovnog natječaja_2023.

VRH