HRSK

Ples / Folklor / Novosti

POZIV NA SUFINANCIRANJE NATJEČAJA ZA NOVU KOREOGRAFIJU

Hrvatski sabor kulture u svom mnogobrojnom članstvu okuplja i veliki broj folklornih amatera. Oni su organizirani u folklorne skupine, ansamble, kulturno-umjetnička društva i svoju tradicijsku baštinu predstavljaju na sceni. U želji da se potakne stvaranje novih koreografskih djela, Hrvatski sabor kulture osmislio je Natječaj kojim bi se, ovisno o financijskim sredstvima, nagradila 1 nova koreografija koja bi bila dostupna za korištenje svim članicama HSK bez naknade. 

Ideja Natječaja je u jednoj sveopćoj pa i financijskoj krizi kulturno-umjetničkog amaterizma u RH, potaknuti potaknuti mlade, ali i etablirane autore na nova djela koja bi bila dostupnija široj javnosti, budući da većina skupina nema dovoljna financijska sredstva za nova koreografska djela.

O NATJEČAJU:

NATJEČAJ ZA NOVO KOREOGRAFSKO DJELO bio bi otvoren za sve autore koji bi trebali osmisliti cjelovito djelo, a koje uključuje koreografiju i glazbenu obradu te ih poslati na Natječaj. Najuspješniju prijavu ocijenilo bi stručno povjerenstvo i dodijelilo novčanu nagradu. Ona bi obvezivala autora na postavljanje koreografije u odabranom KUD-u, a proces bi bio zabilježen kamerom i postavljen na Youtube kanal Hrvatskog sabora kulture. Tako bi Natječaj osim nagrade za autore imao i edukativnu svrhu u vidu radionice i trajnog bilježenja kako procesa rada tako i finalnog proizvoda za scenu. Autor/autori bi autorska prava korištenja ustupili Hrvatskom saboru kulture i njegovim članicama, dok bi autor/autori naknadu za izvedbu ostvarivali putem HDS ZAMP-a. 

POZIV ZA UKLJUČENJE U POKRETANJE PROJEKTA:

Kako bismo realizirali ovaj Natječaj, ovim putem Vas pozivamo da nam pomognete u njegovoj realizaciji minimalnom financijskom potporom, obzirom da je program do sada ostvario samo dio potrebnih sredstava koja su donirali:

Ministarstvo kulture RH
Zajednica KUU Bjelovarsko-bilogorske županije 

 

Budite i vi dio ovog inovativnog programa poticanja novog stvaralštva i njegove dostupnosti široj folkornoj zajednici i uključite se u njegovo financiranje! 

 

Za više informaciija, slobodno nam se javite na ples@hrsk.hr01/4556-877, 095/4556-877


 

VRH