HRSK

Kazalište / Novosti

63. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazališni entuzijasti, prijave za 63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA su zatvorene. Pred nama su selekcije prijavljenih predstava diljem cijele Hrvatske, a odabrane skupine svoje će predstave igrati na Festivalu u Vodicama: 12. - 14. svibnja & 19. - 21. svibnja 2023. Više informacija i rok za selekcije pronađite u nastavku.

Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Najava 62. FHKA održanog u svibnju 2022.

.

I ove godine Vodice će otvoriti vrata svog Kulturnog centra i ugostiti kazališne trupe iz cijele Hrvatske koje će se pobrinuti za bogati šestodnevni festivalski program. 

Predstave za 63. izdanje FHKA birat će festivalski izbornici - istaknuti hrvatski glumci, redatelji, teatrolozi i kazališni kritičari.

Rok za prijave predstava: 20. 2. 2023.

Rok za održavanje županijskih smotri i selekcija: 16. 4. 2023.

***Način organizacije selekcije predstava definiran je PRAVILIMA Festivala hrvatskih kazališnih amatera i Festivala hrvatske pučke drame za 2023. godinu koja možete preuzeti na dnu stranice.

***Skupine koje su za 63. FHKA prijavile predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 2. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 6. do 8. listopada 2023. u Murskom Središću u organizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije, KUD-a „Mura“ i Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Pravo sudjelovanja na Festivalu hrvatske pučke drame stječu najuspješnije amaterske kazališne skupine s predstavama koje će prema izboru selektora Festivala hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) putem selekcija biti odabrane za sudjelovanje na FHPD-u. *Odabir skupine i predstave za sudjelovanje na FHPD-u ne isključuje mogućnost njezina odabira i za sudjelovanje na FHKA-u u tekućoj godini (predstava odabrana za FHPD može iste godine biti odabrana i za FHKA i obrnuto). Više o Festivalu hrvatske pučke drame saznajte OVDJE.

 

🎭 63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA 🎭

Gdje: VODICE - Kulturni centar

Kada: 12. - 14. 5. & 19. - 21. 5. 2023.

Festivalski program ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova, a vrlo važan segment programa FHKA su i okrugli stolovi članova Povjerenstva koji će razgovarati sa sudionicima u cilju evaluacije odigranih predstava i dodatne edukacije sudionika. 

Sve festivalske predstave budno će pratiti prosudbeno povjerenstvo, a u završnici Festivala, u nedjelju 21. svibnja, bit će proglašene nominacije i nagrade u devet kategorija.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Martinu Brumen, stručnu suradnicu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u HSK-u, na broj 095/4556879 ili 01/4556879, te putem e-maila na: kazaliste@hrsk.hr

Radujemo se kazališnim susretima u Vodicama i uzbuđenjima iz mraka gledališta.

PRIJAVNICA ZA 63. FHKA

Poziv_63. FHKA

PRAVILA Festivala hrvatskih kazališnih amatera 2023.

PRAVILA Festivala hrvatske pučke drame 2023.

VRH