HRSK

Kazalište / Novosti

Otvoren je 61. FHKA! S veseljem očekujemo njegov drugi dio

Nakon prvog dijela 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u Vodicama protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i vodički Kulturni centar pozivaju vas na drugi dio Festivala koji se narednoga vikenda, 19., 20. i 21. studenog 2021. održava u Vodicama.

Vodice su već sedmu godinu grad domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera - godišnje smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina s tradicijom kontinuiranog održavanja dugom čak 6 desetljeća.

Festival je u petak, 12. studenog 2021. otvorio gradonačelnik grada Vodica g. Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao je Big band Vodice koji je svojim nastupom ugrijao atmosferu i najavio lijep početak druženja kazalištaraca. U prvom dijelu festivala protekloga vikenda predstave su uspješno odigrali glumci Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave „Romanca u okružnom zatvoru Fletcher“ Dramske amaterske družine Vodice.

KPD

Drugi dio Festivala u petak, 19. 11. 2021. u 20:00 h otvorit će Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice izvedbom autorske predstave „…SI DOBRO?“.

U jutarnjem subotnjem programu (20. 11.) s početkom u 10 h publiku će zabaviti Zelinsko amatersko kazalište ZamKa s predstavom „FAČUK“ prema tekstu Štefice Fanjek. Istoga dana u 18 sati na vodičkim daskama zaigrat će mladi zagrebački ansambl Teatra Gaudeamus Centra KNAP s predstavom „DRUGA OPCIJA“. Posljednju predstavu u subotnjem programu s početkom u 20 h izvest će Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika koja će publiku nasmijati komedijom „MARE FJOČICA“ prema tekstu Josipa Lovrića.
Program 61. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera u nedjelju, 21. 11. u 10 h zatvorit će Dramska udruga KAJ iz Zaboka monodramom „DO DVA“ autorice i glumice Đurđice Seleš.

Cjelokupni festivalski program u Kulturnom centru Vodice budno prati stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić. U završnici Festivala, 21. studenog 2021. s početkom u 12:30 h odlukom Prosudbenog povjerenstva bit će proglašeni dobitnici festivalskih nagrada u 9 kategorija (za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine).

61. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica.

 ***ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE SLOBODAN uz predočenje EU digitalne COVID potvrde -> Festival će biti realiziran u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama za sprječavanje širenja zaraze COVID-19 te obavezno predočenje EU COVID digitalne potvrde za sve prisutne. 

***Također, za svu zainteresiranu publiku koja ne posjeduje EU COVID digitalne potvrde, Kulturni centar Vodice organizirat će besplatno testiranje dana 19. 11. (19 - 20 h) u atriju Kulturnog centra, u cilju da u ovim izazovnim vremenima publici omogućimo sigurno praćenje Festivala i dostupnost vrijednog kulturnog sadržaja svima zainteresiranima.

Pogledajte najavni spot Festivala i dođite u Vodice na 61. FHKA!

PROGRAM 61. FHKA

PROGRAMSKA KNJIŽICA

VRH