HRSK

Glazba / Tamburaški orkestri i sastavi / Novosti

Održan Seminar za tamburaše u Karlovcu

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture uspješno je održan Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava u Karlovcu, 25. i 26. veljače 2023. godine.

Seminar je bio namijenjen svim polaznicima koji do sad nisu imali priliku voditi tamburaški orkestar/sastav, kao i sadašnjim i bivšim sviračima, učiteljima glazbe, glazbenim amaterima, zaljubljenicima u tamburu i drugima.

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je 25. i 26. veljače 2023. godine u Karlovcu pod vodstvom prof. Igora Kudeljnjaka.

Seminar je realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Dvodnevni edukativni program odvijao se u prostorijama Doma OSRH Zrinski, a obuhvatio je rad s orkestrom i tehniku dirigiranja. Organizaciju seminara pomogao je ZAKUD Karlovačke županije u suradnji s Karlovačkim tamburaškim orkestrom, KUD-om „Sveti Jurajˮ Draganić, KUD-om „Rečicaˮ, KUD-om „Antun Klasincˮ Lasinja i Folklornim ansamblom „Ivan Mažuranićˮ.

Aktivno je sudjelovalo 10 polaznika iz Hrvatske i Slovenije te 20-ak članova karlovačkih tamburaških orkestara i sastava koji su sudjelovali kao demonstracijski ansambl u programu.

U radu s orkestrom obrađivala su se Izabrana djela skladatelja Bože Potočnika, izdanih 2022. godine u nakladi Hrvatskog sabora kulture. Dvodnevni edukativni program završen je zaključcima, dojmovima sudionika i evaluacijom, a svim sudionicima dodijeljene su potvrde o sudjelovanju.

 

 

VRH