HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Održan seminar "Folklorna baština Karlovačke županije"

Hrvatski sabor kulture i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije organizirali su, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Karlovačke županije", koji je održan 13. i 14. prosinca 2013.

Teorijski dio seminara bio je održan prvi dan u prostorijama Plesnog centra STUDIO 23, a praktični dio održan je drugi dan u sportskoj dvorani Tehničke škole Karlovac.

Voditelj seminara bio je prof. Ivica Ivanković, u folklornom miljeu i izvan njega poznat kao folklorni pedagog, koreograf i voditelj, autor tekstova i knjiga s područja tradicijske kulture, član brojnih udruga, novinar-urednik u Redakciji narodne glazbe Glazbenog programa Hrvatskog radija i predsjednik Stručnog savjeta za folklor pri Hrvatskom saboru kulture. Uz osvrt na suvremene potrebe i mogućnosti scenske primjene folklora, prof. Ivanković je održao predavanja o tradicijskoj glazbi Karlovačke županije, plesnom nasljeđu Karlovačkog pokuplja, plesnom nasljeđu Korduna i o metodici voditeljskog rada s folklornim grupama.
Seminaru je prisustvovalo četrdesetak polaznika, pri čemu bi valjalo spomenuti da je određen broj njih doputovao iz okolnih ili čak i udaljenijih županija.

FA "Matija Gubec", Karlovac

VRH