HRSK

Ples / Folklor / Arhiva

ODRŽAN FOLKLORNI WEBINAR SA ZVONIMIROM JURUNOM

Ciklus online folklornih seminara nastavili smo s temom iz područja folklora, točnije organizacijom rada unutar folklorne skupine. „Unaprjeđenje organizacije rada i vrednovanja članova ansambla“ bio je online seminar namijenjen folklornim voditeljima, predsjednicima, tajnicima udruga, svima koji sudjeluju u radu s folklornim skupinama i organizaciji aktivnosti. Voditelj je bio Zvonimir Jurun iz KUD-a Jedinstvo iz Splita, a vrijeme održavanja 10. i 11. 7. 2020. s početkom u 18.00 sati. Seminar je okupio 32 polaznika iz cijele Lijepe Naše.

PROGRAM ONLINE SEMINARA „UNAPRJEĐENJE ORGANIZACIJE RADA I VREDNOVANJA ČLANOVA ANSAMBLA“

Uključio je teorijski i praktični dio kroz koje su sudionike vodili Zvonimir Jurun, voditelj online seminara i moderatorica Valentina Dačnik, stručna suradnica HSK-a. Sudionici su online seminar pratili uživo putem ZOOM aplikacije, a on je obuhvaćao predavanje voditelja, video snimke i prezentaciju, te konzultacije – pitanja i odgovori. 

Komunikacija voditelja s članovima ansambla neophodna je za normalno funkcioniranje kulturno-umjetničkog društva kao i bilo koje druge društvene organizacije. Informiranje ansambla o tekućim obvezama (raspored proba, nastupi ansambla i sl.) moguće je izvršiti na različite načine. Današnje suvremene tehnologije nude razne oblike komunikacije koje se također mogu primijeniti u vođenju folklornog ansambla. Razne mobilne aplikacije nam mogu uveliko unaprijediti i olakšati organizaciju rada i komunikaciju. Svjesni smo da osim pljeska publike, putovanje s Društvom je jedna od važnijih nagrada članu ansambla. Zbog toga je uvijek aktualno i problematično pitanje za voditelja: “Na temelju čega odrediti postavu za turneju?” U drugom dijelu seminara planirano je razmotriti baš to pitanje. 

Po uspješno završenom online seminaru svi sudionici su dobili potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi

1. DAN: 10. 7. 2020.: 18:00 – 19:30


 Uvod i predstavljanje ('10)

2. Raspodjela obaveza ansambla članovima ansambla ('20)

3. Pauza ('10)

4. Prikaz unapređenja vodstva ansambla na primjeru interne aplikacije BAND ('40)

5.  Q&A – pitanja i odgovori ('10)

 

2. DAN: 11. 7. 2020.: 18:00 – 19:30


 Uvod ('10)

2.  Kako dodatno motivirati dolazak na probu? ('15)

3.  Na temelju čega odrediti postavu za turneju? ('15)

4.  Pauza ('10)

5.  Prikazan sustav vrednovanja članova ansambla koji se u KUD-u Jedinstvo iz Splita koristi već duži niz godina ('30)

6.  Q&A – pitanja i odgovori ('10)

O VODITELJU

mag. ing. chem. ing. Zvonimir Jurun - stručni je voditelj prema kriteriju Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja. Član je kulturno umjetničkog društva Jedinstvo iz Splita od 2005. godine i trenutno je voditelj škole folklora KUD-a, a od 2020. i voditelja 1. ansambla KUD-a. Zvanje magistar inženjer kemijskog inženjerstva Zvonimir Jurun je stekao na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, a trenutno je zaposlen u tvornici automobilskih djelova AD Plastik d.d. na mjestu Inženjer laboratorija u odjelu Razvojna kvaliteta. Ljubav prema folkloru razvija, osim djelovanjem u matičnom KUD-u, pohađajući Ljetnu školu hrvatskog folklora u Zadru, ali i razne seminare gdje stječe kompentencije za vođenje folklornog ansambla.

VRH