HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Odluka Stožera od 28. 2. 2022.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH (stupila na snagu 1. ožujka 2022.) dopušteno je održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a, s time da je za održavanje izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima uvjet da svi prisutni (izvođači, gledatelji i dr.) posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

U tom slučaju (u zatvorenim prostorima) može sudjelovati najviše 100 osoba s EU digitalnim COVID potvrdama.

Na otvorenim prostorima dopušteno je održavanje svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno najviše 100 osoba na jednom mjestu bez EU digitalnih COVID potvrda. 

Također je dopušteno, na otvorenim prostorima, održavanje svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno najviše 200 osoba s EU digitalnim COVID potvrdama.

Bitna je novost (v. obrazloženje Odluke pod točkom 5.) da za dopuštena okupljanja s posjedovanjem EU digitalnih COVID potvrda više nije potrebna suglasnost nadležnog stožera jedinice lokalne samouprave. No ipak su prema istoj Odluci, organizatori javnih okupljanja  na kojima će biti samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, dužni obavijestiti svoj stožer jedinice lokalne samouprave o namjeri organizacije takvog okupljanja, s naznakom mjesta i vremena održavanja te očekivanog broja prisutnih osoba, i to najkasnije 7 dana prije održavanja.

VRH