HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 5. 11. 2021.

I nadalje je dopušteno održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a, s time da je za održavanje izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima uvjet da svi prisutni (izvođači, gledatelji i dr. ) posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

Za održavanje svih javnih događaja i okupljanja u zatvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu i na kojima sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, obvezna je upotreba medicinske maske ili maske za lice i održavanje propisanog fizičkog razmaka kao i suglasnost nadležnog stožera civilne zaštite jedinice lokalne samouprave.

Održavanje svih javnih događaja i okupljanja na otvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, moguće je ukoliko se radi o javnom događaju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave dao suglasnost.

 

Sve nužne epidemiološke mjere navedene izrijekom možete pronaći u Odluci u privitku.

Odluka Stožera civilne zaštite RH 5. 11. 2021.

VRH