HRSK

Književnost/Likovnost / Novosti

OBJAVLJENA ZBIRKA POEZIJE "SLIKE NA KOŽI"

Nakladnička djelatnost HSK-a 2022. u polju književnosti zaokružena je izdavanjem knjige pjesama „Slike na koži“ nagrađivane autorice Nade Vukašinović, članice HSK-a. Knjigu je uredio istaknuti hrvatski književnik Miroslav Mićanović.

Talent Nade Vukašinović prepoznala su prosudbena povjerenstva književnih natječaja HSK-a: dobitnica je Plakete „Mihovil Pavlek Miškina“ za pjesništvo na književnom standardu 2021., pohvalnice za putopisnu priču „Izgubljena rijeka“ 2017. te priznanja za poeziju i prozu 2017. i 2018., a uspjehe je ostvarila i na drugim književnim natječajima.

Zbirka sadrži 56 pjesama pisanih na hrvatskom književnom standardu, podijeljenih u 4 cjeline: Ispitivanje daljine, Pjesma o tome, Slike na koži i Putnik praznih ruku. Nada Vukašinović većinu pjesama napisala je za vrijeme pandemije koronavirusa, a tematika pjesama je refleksija promijenjene stvarnosti na emocije i doživljaj krhkosti, ranjivosti i prolaznosti.

"Slike na koži" petnaesto je izdanje u Književnoj biblioteci Hrvatskog sabora kulture, a financiranje svih troškova pripreme i tiska podmireno je vlastitim sredstvima autorice.

 

VRH