HRSK

O nama / Osvrti na djelovanje HSK-a

O ONLINE GLAZBENOM SEMINARU S MARTINOM BURGER

Zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom glazbeni seminar „Vokalna tehnika u uvjetima socijalne distance“ uspješno je održan putem online aplikacije od 8. do 11. svibnja 2020. pod vodstvom slovenske sopranistice i vokalne pedagoginje Martine Burger.  

Na seminaru koji je bio namijenjen svim zainteresiranim dirigentima i zborskim pjevačima sudjelovalo je ukupno 117 polaznika iz raznih dijelova Hrvatske (Buzet, Karlovac, Zagreb, Koprivnica, Pula, Osijek, Cirkvena, Rijeka, Novigrad, Bakar, Dubrovnik, Pakrac, Petrijanec, Zadar, Moravice, Pazin, Sisak, Slavonski Brod, Varaždin, Čakovec, Ivanec, Čazma, Jastrebarsko, Rab, Nova Gradiška, Virovitica, Kaštela, Križevci, Novi Perkovci, Belišće, Donji Miholjac, Senj, Viškovo i Pitomača) uz nekoliko polaznika iz Mađarske (Šikloš), BiH (Bugojno i Livno), Slovenije (Ljubljana) i Srbije (Subotica). Ovdje navodimo neke njihove reakcije na seminar: 

"Seminar je izvrsno organiziran. Voditeljici Martini Burger sve pohvale. Toliko entuzijazma, strpljenja i stručno vođenje tečaja zaslužuje svaku pohvalu. Neizmjerno sam zahvalna i voditeljici i organizatorima posebno na ljubaznosti Srđani Vrsalović koja je usprkos sitnim tehničkim problemima bila strpljiva i ustrajna. Program je bio izvrsno ciljan i učinkovit. Meni je puno pomogao u učenju i otkrivanju vlastitih mogućnosti vokalne tehnike. Preporučam se i za slijedeći put. Ovo je izvrsna ideja! Najljepša hvala na svemu!"

"Seminar je odlicno zamisljen i organiziran. Za gdu Martinu imam samo pohvale. Izvanredan nacin objasnjavanja , lako razumljivo objasnjene sve najcesce pogreske i problemi i rjesenja. Svidala mi se i interakcija i ukljucivanje polaznika i kroz dane seminara i kroz pojedinacne konzultacije. Ukratko SVAKA CAST organizatorima, gdi Srđani i cijelom timu i predavacici gdi. Martini."

"Program je odlično organiziran! Organizatorima seminara kao i voditeljici srdačno se zahvaljujem! Seminar u uvjetima socijalne distance predstavlja alternativniji pristup metode rješavanja problema vokalne tehnike odnosno zvukovne izobrazbe vokalnih ansambala i poslužiti će kako meni tako i svim polaznicima seminara kao primjer novih iskustava rješavanja navedenih problema u zvukovnoj izobrazbi pjevača"

VRH