HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

Natječaj 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 31. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 7. – 8. 11. 2020. Rok za prijavu plesnih uradaka je 11. 10. 2020. 

Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija, razvoj publike te stimulacija amaterskog rada uopće.

Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. Više u Pravilima susreta hrvatskih plesnih ansambala dostupnim na mrežnim stranicama i kod stručne službe i na dnu stranice.

Izvođači/ice, članovi odabranih Ansambala, ne smiju biti mlađi od 12 godina.

 

Svi zainteresirani Ansambli na Natječaj se prijavljuju putem prijavnice (u prilogu) i unutar dvije kategorije:

1. najviše do tri točke, od kojih svaka može trajati do 5 minuta 

Prijaviti se mogu sola, dueti i radovi sa više plesača.

ili

2. (scenske forme) u trajanju od 10-20 minuta.

 

Radovi po svojoj temi i dramaturškom sklopu moraju odgovarati scenskoj formi te zadovoljavati minimum estetske vrijednosti koji mu omogućavaju javno pojavljivanje. Radovi se prijavljuju također putem prijavnice i linka iz kojeg je vidljivo da snimka nije montirana već je snimljena integralno bez dodataka. Radovi mogu biti recentni kao i reprizni.

 

Uz prijavnicu se prilaže i snimka prijavljenih koreografija. Snimka mora biti dostavljena putem jumbo-maila ili postavljena na Youtube (u tom slučaju Vas molimo da nam pošaljete poveznicu na taj video). 

Plesači/ce na snimci obavezno moraju biti odjeveni u kostime u kojima se prijavljena koreografija inače i izvodi.

Uz prijavnicu i snimke prijavljenih točaka potrebno je dostaviti i kratak tekst o Ansamblu (najviše pola stranice formata A4) te reprezentativnu fotografiju (u što većoj rezoluciji). Osnovni podaci navedeni u prijavnici bit će objavljeni u promidžbenim materijalima Susreta.

Po završenom Natječaju Povjerenstvo za provedbu natječaja i odabir programa Susreta odabire Ansamble i oblikuje Program. Ansambli mogu nastupiti s jednom točkom ili najviše tri točke u trajanju do pet minuta svaka ili s odabranom  scenskom  formom.

 

HSK, kao organizator, zadržava pravo konačne odluke vezano uz program Susreta.

HSK pridržava sva prava za snimanje i prijenos svih priredbi bez naknade ansamblima i autorima koreografija.

Sve detaljne upute o dolasku na Susret i odlasku Sudionici će dobiti čim budu poznate. Putne troškove snose sami Sudionici. U planu su radionice za voditelje i plesače, prigodna izložba fotografija i profesionalna plesna predstava.

Ispunjene prijavnice, snimke, tekst i fotografiju slati na ples@hrsk.hr zaključno sa 11. 10. 2020. Za sve dodatne informacije možete se obratiti stručnoj suradnici za ples, Valentini Dačnik na 095 4556 877.

Veselimo se susretu!

 

Natječaj 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Prijavnica 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pravila Susreta hrvatskih plesnih ansambala

VRH