HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

Najbolji zborovi 50. Susreta na zagrebačkom Adventu

Na poziv Udruge Musica Nota, Hrvatski sabor kulture uključio se u organizaciju i drugog Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Zajedničkim je pozivom, u program Festivala uvršten značajan broj zborova i malih vokalnih sastava članova Hrvatskog sabora kulture. 

Posebna vrijednost suradnje rezultirala je koncertom nagrađenih zborova 50. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u crkvi sv. Katarine dana 10.12.2017. kojom prigodom su se zagrebačkoj publici s prigodnim programom predstavili Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“, Čakovec, Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“, Križevci, Kulturno umjetničko društvo „Naša Lipa“, Tuhelj i Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, Zagreb.

Program 2. Festivala održan je od 1. do 21.12.2017. godine na nekoliko koncertnih lokacija u Zagrebu: u Muzeju za umjetnost i obrt, u paviljonu na Zrinjevcu, u palači Dverce te u Crkvi sv. Katarine), uz sudjelovanje stručnog povjerenstva u sastavu Davor Bobić, Vladimir Kranjčević, Jana Haluza koji su pratili i vrednovali nastupe sudionika.

VRH