HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Monografija HSK-a i poziv na donaciju

Obavještavamo Vas da smo u završnoj fazi realizacije monografije „Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture“, eminentne hrvatske muzikologinje i glazbene kritičarke Erike Krpan. Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja.

Djelatnost i aktivnosti Hrvatskog sabora kulture kroz sedam desetljeća postojanja bit će sadržani u publikaciji, koja kroz više poglavlja slijedi tijek razvoja organizacije, opisujući sve mijene koje su se kroz desetljeća događale. U počecima izrazito u službi vladajuće politike, organizacija je tijekom godina sve više posvećivala pozornost osnovnoj djelatnosti. To je umjetnički amaterizam u svim njegovim oblicima. Naporima ponajprije stručnih suradnika utemeljene su i održavale se redovite manifestacije s područja dramskog, glazbenog, književnog i likovnog amaterizma te folklora i suvremenog plesa. Razvoj svake od djelatnosti bit će prikazan zasebno, s posebnim naglaskom na najvažnije manifestacije koje su se održale do danas. Njihova trajnost, obrazovna i nakladnička djelatnost organizacije potvrđuje smisao i značenje kulturno-umjetničkog amaterizma, a time i postojanje Hrvatskog sabora kulture.
Monografija će biti zaključena popisom udruga i fizičkih osoba, članova Hrvatskog sabora kulture.
Opsegom će obuhvatiti 300 kartica teksta i stotinjak fotografija. Dio financijske potpore za izdavanje Monografije osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.
Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a (Odluku pronađite na kraju ove objave, a koju je potrebno ispuniti i poslati na e-adresu: prodaja@hrsk.hr), participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja od iznimne važnosti za doprinos hrvatskoj povijesti i kulturi te nacionalnom identitetu.
Vaš doprinos bit će trajno zabilježen u prilogu Monografije koji će obuhvatiti imena i prezimena fizičkih osoba i nazive pravnih osoba donatora koji su svojim donacijama redovnoj djelatnosti HSK-a osigurali njeno izdavanje. 
Ovisno o visini donacije i statusu (udruga ili fizička osoba), svojim donatorima Hrvatski sabor kulture dodjeljuje posebno izrađena priznanja u obliku naslova o čemu više možete pronaći na našim mrežnim stranicama (v. izbornik DONATORI) ili od naših stručnih suradnika HSK-a koji Vam kao i uvijek stoje na raspolaganju za sve upite.
Posebno bismo željeli istaknuti kako je svaki iznos donacije dobrodošao gledajući ga u kontekstu brojnosti naših 80.000 članova koji bi svojim minimalnim doprinosom mogli nam uvelike pomoći. 
Želimo Vam se zahvaliti na razmatranju našeg poziva i suradnji.

Odluka o donaciji

VRH