HRSK

O nama / Osvrti na djelovanje HSK-a

LAJKOVI ZA RADIONICU "KAZ KAO ISKAZ"

U Godini čitanja interpretativno smo čitali uz glumca Roberta Kurbašu na izvrsnoj online radionici interpretativnog čitanja proznog i poetskog teksta "KAZ KAO ISKAZ" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Radionica je održana 25. i 26. ožujka 2021. putem mrežne platforme ZOOM i okupila brojne sudionike koji su usavršavali vještine javnog nastupa tj. čitanja. Pozitivnih dojmova ne nedostaje, a u nastavku pročitajte neke od njih.

Svaka pohvala radionici! Dinamična, zanimljiva i korisna, dakako. Robert je odličan u svom dijelu u što, u stvari, nisam niti sumnjala. Osobito me dojmilo njegovo nastojanje da govornicima ukaže na književno ispravne naglaske, što mnoge javne osobe zanemaruju. Zahvaljujem na mogućnosti praćenja radionice i srdačan pozdrav svim sudionicima u nadi ponovnog "zoomsreta"...

Irena Kalan

Sve čestitke gospodinu Kurbaši, moderatorici gđi Martini Brumen i HSK na izvanrednoj online radionici Kaz kao iskaz. Ovakva radionica je primarna potreba u našem društvu i školstvu. Učenici u školi sve manje govore, a u javnom životu vidimo propuste... Čestitke svim aktivnim članovima online radionice. Gospodin Kurbaša svojim umijećem izvukao je sve najbolje u polaznicima na neposredan, prijateljski način, slojevito i funkcionalno kako to znaju samo najbolji stručnjaci. Radionica je sve više iz minute u minutu dobivala na popularnosti, intenzitetu, tempu, dinamici interpretativno u najboljoj funkciji postavke disanja, dikcije, artikulacije u  Kazu kao iskazu. Svima sve čestitke i pozdravi. IZVRSNO!

Vanja Gabrić

Hvala lijepa, bilo je pravo zadovoljstvo slušati Vas sve! I hvala HSK-u na organizaciji ovog webinara, kao i Robertu Kurbaši na svemu što je prenio na nas. Iskrene čestitke svim aktivnim sudionicima!

Nataša Sušanj

Dašak virtualne atmosfere prenosimo fotografijama u nastavku, a više o održanoj radionici možete pročitati OVDJE.

 

VRH