HRSK

Književnost/Likovnost / Suradnja sa srodnim udrugama

Gostovanje UHAZEKA-e u Velenju

Udruga hrvatskih zavičajnih književnika imala je čast odazvati se pozivu književnika Zlatka Kraljića i Kulturnog društva „Međimurci“ iz Velenja, koji su u suorganizaciji s gostujućom UHAZEKA-om i Hrvatskim saborom kulture organizirali književnu večer i gostovanje hrvatskih zavičajnih književnika u slovenskom Velenju.

U petak, 28. studenog 2014. Udruga hrvatskih zavičajnih književnika gostovala je na književnoj večeri u Velenjskom gradu u Sloveniji. Udrugu je predstavio predsjednik g. Mirko Kovačević, prof., a u programu književne večeri sudjelovali su neki od članova Udruge koji su nagrađivani i pohvaljivani na Susretima hrvatskih zavičajnih književnika HSK-a: gđa Gordana Burica i g. Miroslav Vurdelja iz Zagreba te g. Franjo Oreški, g. Božidar Glavina i gđa Snežana Hižman iz Međimurja.

Članovi UHAZEKA-e predstavili su se interpretacijama svojih odabranih radova, a književnu večer popratio je i Tamburaški sastav KD-a „Međimurci“ iznenadivši članove Udruge prigodnim hrvatskim skladbama.

Dobrodošlicu u ime Javnog sklada Republike Slovenije izrazila je gđa Nina Mavec Krenker, voditeljica regionalnog ogranka JSKD-a Velenje, a prisutne je u ime HSK-a pozdravila Martina Brumen, stručna suradnica za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u HSK-u, koja je zahvalila na suradnji i organizaciji književne večeri i popratnog programa te ukratko predstavila Zbornik radova sa stručno-znanstvenog simpozija HSK-a „Ocjena stanja i mogućnosti unapređenja kulturno-umjetničkog amaterizma u RH“.

Članovi KD-a „Međimurje“ Velenje ugostili su gostujuće autore i u prostorijama Društva te uz zakusku i ugodno druženje predstavili  svoje djelovanje i rad pod vodstvom predsjednika g. Matije Blagusa.


 

S. Hižman, dobitnica Plakete M.P. Miškina na 33. SHZK-u

Gordana Burica, dobitnica pohvalnica HSK-a

Tamburaški sastav KD-a "Međimurci" Velenje

VRH