HRSK

Ples / Folklor / Novosti

8. seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta, ove godine organizira VIII. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 8.-13. srpnja 2019. događati u Tavankutu. 

Seminar obuhvaća nekoliko vidova stvaralaštva, a to su ples, glazba (tambura, gajde) i slamarska umjetnost. Voditelji su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine. Ovogodišnja tema seminara bit će običaj Velikog prela. 

Uz plesna predavanja održat će se i prezentacija tradicijskog načina odijevanja te odijevanja prilagođenog scenskoj izvedbi. Polaznici plesnog seminara u okviru aktivnosti imaju predviđenu i prezentaciju i radionicu izrade ukrasa od slame. 

Nakon seminara 14. srpnja 2019. u Tavankutu će se održati Dužijanca te je to prigoda da zainteresirani mogu prisustvovati ovom jedinstvenom običaju i u njemu sudjelovati. Potencijalni sudionici vlastitim sredstvima sudjeluju u podmirenju troška puta kao i smještaja i prehrane (po potrebi) koju domaćin nudi po vrlo povoljnim cijenama.

HSK vas poziva da se prijavite jer za prvih 20 prijavljenih (Tavankut) podmirit će trošak školarine. Za seminar u Tavankutu još su slobodna 4 mjesta. Iskaz interesa pošaljite na ples@hrsk.hr do 5.7.2019.

VRH