HRSK

Kazalište / Novosti

64. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA U VODICAMA

Ovogodišnji 64. po redu FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA održava se 10. - 12. te 17. - 19.  svibnja u dragom nam gradu Vodicama!

Na šestodnevnom programu ove nacionalne smotre naći će se najbolje predstave kazališnog amaterizma iz svih krajeva Lijepe naše. 

Pridružite nam se, dođite slaviti s nama ljepotu kazališne igre! 

 

 

Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA)  godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i dramskih skupina.

Zadaća Festivala jest promocija i razvoj  kazališnog amaterizma u Hrvatskoj te razvoj publike kroz prezentaciju najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališta i sekcija/udruga koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika - od  klasičnog, pučkog, plesnog do alternativnog, neverbalnog teatra kao i svih postojećih kazališnih izričaja.

 

 

I ove godine Vodice će otvoriti vrata svog Kulturnog centra i ugostiti kazališne grupe iz cijele Hrvatske koje će svojim predstavama festivalski program učiniti izvrsnim i raznovrsnim! 

Odabrane skupine svoje su sudjelovanje izborile putem županijskih smotri i pojedinačnih selekcija, a izbornici HSK-a su bili:  glumci Andrea Mladinić, Dubravko Sidor, Tamara Šoletić, Andrijana Vicković,  kazališni kritičari Anđela Vidović, Gordana Ostović, Igor Ružić i Igor Tretinjak, teatrolozi dr.sc. Alen Biskupović,  dr. sc. Sanja Nikčević i dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, redatelji Boris Kovačević i Iva Srnec Hamer, književnik i scenarist Zlatko Krilić, izvođačica i kazališna producentica Ana Katulić,  te članovi županijskih povjerenstava. 

 

 

FESTIVALSKI PROGRAM ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova, a vrlo važan segment programa FHKA su i okrugli stolovi članova Povjerenstva koji će razgovarati sa sudionicima u cilju evaluacije odigranih predstava i dodatne edukacije sudionika. 

Sve festivalske predstave budno će pratiti prosudbeno povjerenstvo, a u završnici Festivala, u nedjelju 19. svibnja, bit će proglašene nominacije i nagrade u devet kategorija.

Ulaz na sve predstave je besplatan!

64. Festival hrvatskih kazališnih amatera nastaje u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji vrijednog i odanog domaćina - Pučkog otvorenog učilišta Vodice,  a  uz financijsku protporu  Ministarstva kulture i medija RH, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i Turističke zajednica Grada Vodica. 

 

PROGRAM 64. FHKA_LETAK

PLAKAT 64. FHKA

POZIVNICA 64. FHKA

FESTIVALSKA KNJIŽICA 64. FHKA

VRH