HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova bit će održan tijekom vikenda 14. i 15. listopada 2023. godine u Novigradu-Cittanovi. Susret će se održati uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Istarske županije te supokroviteljstvo Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova.

Preko 300 pjevača iz 14 hrvatskih zborova susrest će se 14. i 15. listopada u Novigradu na 56. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Na Susretu će nastupiti najuspješniji zborovi predstavnici 8 hrvatskih županija s preko 300 pjevača. Na ovogodišnjem Susretu nastupit će čak 6 klasičnih malih vokalnih sastava i 8 pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti putem županijskih i regionalnih smotri i samostalnih preslušavanja. Kao gosti pridružit će se članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Lavandaˮ, Novigrad-Cittanova te Mješovitog pjevačkog zbora „Koronaˮ, Umag te otvoriti Susret. Zborovi sudionici Susreta su:  

Kategorija klasičnih malih vokalnih sastava
Ženski zbor „Skladˮ, Bakar
Gospodnetić Singers - Glazbeni klub Lisinski, Zagreb
Ženski komorni zbor „Cantus ante Omniaˮ, Zagreb
Pjevački zbor KUD-a „Ban Josip Jelačić“, Zaprešić
Ženska vokalna skupina „Stridonne”, Štrigova
Ženski vokalni sastav „Kušlecˮ KUD-a Konjščina
Kategorija pjevačkih zborova
Pjevački zbor mladih „Josip Kaplanˮ, Rijeka
Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb
Mješoviti pjevački zbor HKUD-a „Petar Zrinskiˮ, Vrbovec
Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski”, Čakovec
Hrvatsko pjevačko društvo „Slavuljˮ, Petrinja
Ženski pjevački zbor „Vox feminaeˮ, Bjelovar
Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zoraˮ, Karlovac
Mješoviti pjevački zbor „Vitezˮ KUD-a Konjščina
 

Program 56. Susreta sačinjen je od natjecateljskog i revijalnog dijela koji će u potpunosti biti besplatan za publiku. Natjecateljski program odvija se prvog dana Susreta, 14. listopada od 17 sati u Centru za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova pred stručnim povjerenstvom u sastavu Tomislav Fačini, Robert Homen i Đeni Dekleva-Radaković, nakon kojeg će se zborovi uputiti prema Velikom trgu u Novigradu i zapjevati popularne zborske melodije. Revijalni dio Susreta će biti održan u nedjelju, 15. listopada od 11 sati, kada će zborovi predstaviti svoje zabavne programe. Zborska revija kulminirat će dodjelom zahvalnica i nagrada, a posebno mjesto na 56. Susretu pjevačkih zborova imat će djela hrvatskih skladatelja te će jednom od sudionika Susreta biti dodijeljena Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizatori Susreta ove godine su Centar za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova i Hrvatsko društvo skladatelja.

 

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova možete pratiti uživo putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture.

Letak_56. SHPZ

VRH