HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Novosti

37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Srdačno Vas pozivamo na 37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će 5. i 19. svibnja 2024. godine u Zagrebu okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

U Zagrebu će se 5. i 19. svibnja okupiti više od 500 glazbenika u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Susret će u svojem 37. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture. U Zagrebu će sudjelovati 10 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara s više od 500 glazbenika u A i C kategoriji natjecanja. Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Natjecateljski program Susreta će započeti svečanim otvorenjem u nedjelju, 5. svibnja u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, gdje će u 17 sati nastupiti najbolji puhački orkestri A kategorije natjecanja. Drugi dio programa održat će se u nedjelju, 19. svibnja u KD Lisinski s početkom u 17 sati s orkestrima sudionicima C kategorije. 

A kategorija
Gradski puhački orkestar Križevci
Limena glazba Rozga Sveta Ana
Vodička glazba
Puhački orkestar Mrzlo Polje
Puhački orkestar KUD-a HŽ Varaždin
C kategorija
Puhački orkestar DVD-a Đurđevac
Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec
Puhački orkestar DVD-a Virje
Puhački orkestar grada Ludbrega
Puhački orkestar grada Preloga
 
Natjecateljske nastupe orkestra sudionika ocjenjivat će Stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Josip Skender, Rudolf Homen, Mladen Tarbuk i Andreja Šolar (Slovenija) koji će odlučiti o nagradama. Osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, jednom od orkestara sudionika u svakoj kategoriji bit će dodijeljena Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizaciju Susreta ove godine potpisuje i Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP. Susret će se održati uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te sufinanciranje Grada Zagreba.

37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara možete pratiti uživo putem službenih Facebook i Youtube stranica Hrvatskog sabora kulture. 

Sudionike 37. Susreta možete detaljnije proučiti u TABLICI SUDIONIKA (kliknuti na poveznicu).

Letak 37. SHPO

Pravila 37. SHPO

VRH