HRSK

Književnost/Likovnost / Arhiva

29. Susret hrvatskih neprofesionalnih pisaca

29. susret hrvatskih neprofesionalnih pisaca održan je u Karlovcu, 18. rujna 2010.

 

 

 

Temeljem radova  poslanih na Natječaj, stručno povjerenstvo u sastavu Božica Jelušić, književnica, Ružica Cindori, pjesnikinja i tajnica Društva hrvatskih književnika te Mirko Kovačević, pjesnik, izabralo je za  29. susret hrvatskih neprofesionalnih pisaca sljedeće sudionike: Tanja Stanić, Kristina Štebih, Vladimir Šuk, Domagoj Butković, Ivan Nadilo, Vesna Vargović, Anela Borčić, Mirjana Mikulec, Nada Jačmenica, Mijo Kelečić, Vladimir Miholek, Gabrijel Barišić, Katica Rajić-Popijač, Snježana Hižman, Milenko Vasiljević-Čiko, Božidar Staroveški, Vojislav Nikolić, Darko Vidović, Aron Baretić, Nikola Miličević, Luka Jokić, Ljubica Komljenović, Dean Ganza, Milenko Ćorić, Dubravka Gregurević, Radimir i Vesna Dumičić, Silvija Butković, Zdravko Živković, Ivka Kovačić, Sanja Damjan, Lidija Barić, Dražen Strukar, Zrinka Supek-Andrijević,Vlado Nemet, Anđelka Bunić, Jozo Flegar, Branka Grakalić, Drago Draguzet i Marija Kruljac

Susret je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Karlovačke županije i grada Karlovca, u subotu 18. rujna 2010. u Gradskoj knjižnici „I. G. KOVAČIĆ“, ulica Ljudevita Šestića 1 (iza tržnice), s početkom u 10 sati. 

Na susretu bile su podijeljene Plakete „Mihovil Pavlek Miškina“ za poeziju, prozu i dijalektalno stvaralaštvo, pohvale te priznanja za sudjelovanje.

Plaketu za prozu primila je Kristina Štebih iz Čakovca, plaketu za poeziju dobila je Tanja Stanić iz Jurdana (Rijeka), a za dijalektalno stvaralaštvo plakta je pripala Vladimiru Šuku iz Oroslavja. Podijeljeno je i 8 pohvala: za poeziju dobitnici su: Domagoj Butković iz Đakova, Ivan Nadilo iz Metkovića, Vesna Vargović iz Bjelovara; za prozu: Anela Borčić iz Visa i Mirjana Mikulec iz Oroslavja; za dijalektalno stvaralaštvo: Nada Jačmenica iz Sv. Križa Začretje, Mijo Kelečić iz Oroslavja i Vladimir Miholek iz Đurđevca.

Na susretu govorile su članice stručnog povjerenstva, a sudionici Susreta čitatli su svoje izabrane radove. 

Kako su gosti Književnog susreta bili i sudionici 26. susreta neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske, pisci su bili nazočni na njihovom susretu u 12 sati  u Galeriji „Vjekoslav Karas“.

U Galeriji je bio priređen kraći umjetnički program, zatvaranje izložbe 26. likovnog susreta i prigodan domjenak. 

Programski letak

VRH