HRSK

Ples / Folklor / Novosti

29. SUSRET HRVATSKIH FOLKLORNIH ANSAMBALA I IZVORNIH SKUPINA

Dragi folkloraši, 29. SUSRET HRVATSKIH FOLKLORNIH ANSAMBALA I IZVORNIH SKUPINA bit će održan u Županji 27. kolovoza 2022. Susretu prethode županijske smotre, pojedinačne selekcije ili video selekcija. Rok za selekcije je 15. 7. 2022., a više informacija, novosti, Pravila i prijavnice za Susret pronađite u nastavku.

Cilj Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu (Udruge Hrvata izvan RH) u tekućoj godini u dvije programske kategorije; koreografiranog i izvornog folklora, razvoj publike, razmjena iskustva, vještina i znanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema tradicijskim, plesnim, glazbenim vrijednostima i narodnoj nošnji, društvenom povezivanju te poticanju amaterskog rada uopće.

Hrvatski sabor kulture, kao krovna udruga kulturno–umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj  27. kolovoza 2022. u suorganizaciji s Gradom Županja i KUD-om „Tomislav“ Županja organizira  29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji.

Na Susretu će biti prezentirana tradicijska folklorna baština odabranih skupina iz gotovo cijele Hrvatske te gostiju iz Bosne i Hercegovine. Nakon dvije covid godine, smanjenog obujma rada folklornih amatera te održanih online Susreta, iznimno nas veseli povratak na pozornicu na otvorenom u Županji. Susretu, koji ove godine ima revijalni karakter, prethode županijske smotre folklora na kojima stručna povjerenstva odabiru najuspješnije skupine. Rok za selekciju (putem županijskih smotri, samostalnih pregleda i video snimaka) je do 15. 7. 2022. 

 

Pravila 29. SHFAIS-a te prijavnice pronađite na dnu stranice.

*Molimo da prijavnice prema vlastitom odabiru prijave dostavite sukladno uputama u prijavnicama.

 

PRAVILA 29. Susreta folklornih ansambala i izvornih skupina

PRIJAVNICA ZA 29. SHFAIS

PRIJAVNICA_ŽUPANIJSKE SMOTRE

PRIJAVNICA_SAMOSTALNI NASTUP

PRIJAVNICA_VIDEO_HRVATI IZVAN RH

PRIJAVNICA_VIDEO SELEKCIJA

VRH