HRSK

Kazalište / Novosti

16. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA U ČAKOVCU

Nagrađene kazališne skupine iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske odigrale su svoje kazališne uspješnice u Čakovcu na 16. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta. Festival je održan 23. i 24. rujna 2022. u Centru za kulturu Čakovec, a festivalski program ponudio je publici 3 izvrsne komedije.

Nakon dvogodišnje stanke za vrijeme pandemije, Međunarodni festival amaterskih kazališta nastavio je tradiciju predstavljanja nagrađenih kazališnih skupina iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Festival je u petak, 23. 9. u 19 h otvorilo Amatersko pozorište "Neretva" Konjic iz Bosne i Hercegovine s komedijom "CSI-jaset", parodijom bosanskohercegovačke stvarnosti koja uvijek uspije iznenaditi, čak i onda kada svi vjeruju da ih više ništa ne može iznenaditi.

U subotu, 24. 9. publika se nasmijala uz komediju "(O)GLAS SAVJESTI" Kazališne družine Komedijaši KUU Stažnjevec s početkom u 17 h. Vidjeli smo kako radi savjest jednog udovca koji nakon ženine smrti audicijom traži novu životnu partnericu. 

Festivalski program  zatvorila je slovenska skupina Gledališče Toneta Čufarja Jesenice s komedijom "FETIŠ NA PUTER" o susretu dva potpuna neznanca u jednom dizalu.

 

Realizaciju festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije materijalnom potporom omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH, Međimurska županija i Grad Čakovec.

*Programski letak možete preuzeti na dnu stranice.

CSI-jaset - Amatersko pozorište Neretva, BiH

(O)GLAS SAVJESTI, Komedijaši, Stažnjevec, HRV

Fetiš na puter, komedija, Gledališče TČ Jesenice, SLO

Programski letak 16. MFAK

Plakat 16. MFAK

VRH