HRSK

Ples / Folklor / Arhiva

14. Susret hrvatskih folklornih ansambala

Hrvatski sabor kulture, Zajednica HKUU Međimurske županije i KUD „Kaštel“ iz Pribislavca priveli su kraju organizacijske i stručne pripreme 14. Susreta hrvatskih folklornih ansambala, koji će se održati 13. i 14. listopada u Čakovcu.

 

 

Programi će se izvoditi u vrlo pogodnoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu i to u subotu 13. 10.2007. godine u 18 sati i nedjelju 14. 10. 2007. u 11 sati prije podne. Susretu su prethodile županijske i regionalne smotre na kojima su odabrani njihovi predstavnici za državnu smotru, čime će se na jednom mjestu naći ponajbolji hrvatski folklorni ansambli koreografiranog folklora. Međimurska i čakovečka publika dobiva tako priliku da u dva podjednako kvalitetna programa vidi vrsna ostvarenja s područja folklornog plesa, ali i sve bogatstvo hrvatskog folklornog izražaja. Prema propozicijama Susreta svaki sudionik izvodi po dvije koreografije, od kojih jedna mora biti iz kraja u kojem skupina djeluje, a druga iz nekog drugog dijela Hrvatske. 

Sudjeluje 12 folklornih ansambala: KUD „Brodosplit“ iz Splita, FA „Tempet“ iz Makarske, FA Broda iz Slavonskog Broda, KUD „Koprivnica“ iz Koprivnice, KUD „Matija Gubec“ iz Gornje Stubice, FA „Sveti Juraj“ iz Draganića, Ogranak „Seljačke sloge“ iz Buševca, KUD „Varteks“ iz Varaždina, KUD „Veseli Međimurci“ iz Čakovca, KUD „Kaštel“ iz Pribislavca, FA „Zdenac“ iz Garešnice i KUD „Šubić“ iz Novske.  

Sve nastupe pratit će i pismeno komentirati tročlano stručno povjerenstvo HSK sastavljeno od stručnjaka za folklorni ples, glazbu i nošnju. 

Programska knjižica

Izvješće stručnog povjerenstva

VRH