Natječaj 29. susreta hrvatskih plesnih ansambala

U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture Vas poziva da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 29. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 23. – 24.6.2018. 

Rok za prijavu plesnih uradaka je 4.5.2018. 


Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. Više u Pravilima susreta hrvatskih plesnih ansambala dostupno na mrežnim stranicama i kod stručne službe.

Izvođači/ice, članovi odabranih Ansambala, ne smiju biti mlađi od 12 godina.

Svi zainteresirani Ansambli na Natječaj se prijavljuju putem prijavnice (na dnu stranice)i unutar dvije kategorije:

1.      najviše do tri točke, od kojih svaka može trajati do 5 minuta 

ili

2.      (scenske forme) u trajanju od 10-20 minuta.

Prijaviti se mogu sola, dueti i radovi s više plesača. Radovi po svojoj temi i dramaturškom sklopu moraju odgovarati scenskoj formi te zadovoljavati minimum estetske vrijednosti koji mu omogućavaju javno pojavljivanje. Radovi se prijavljuju također putem prijavnice i linka iz kojeg je vidljivo da snimka nije montirana već je snimljena integralno bez dodataka. Radovi mogu biti recentni kao i reprizni. 

Uz prijavnicu prilažu i snimke prijavljenih koreografija. Snimka mora biti dostavljena na DVD-u, putem jumbo-maila ili postavljena na Youtube (u tom slučaju Vas molimo da nam pošaljete poveznicu na taj video). 

Plesači/ce na snimci obavezno moraju biti odjeveni u kostime u kojima se prijavljena koreografija inače i izvodi.

Uz prijavnicu i snimke prijavljenih točaka potrebno je dostaviti i kratak tekst o Ansamblu (najviše pola stranice formata A4) te reprezentativnu fotografiju (u što većoj rezoluciji). Osnovni podaci navedeni u prijavnici bit će objavljeni u promidžbenim materijalima Susreta.

Po završenom Natječaju Povjerenstvo za provedbu natječaja i odabir programa Susreta odabire Ansamble i oblikuje Program. Ansambli mogu nastupiti s jednom točkom ili najviše tri točke u trajanju do pet minuta svaka ili s odabranom  scenskom  formom.

Ukoliko postoji potreba, povjerenstvo u program može uvrstiti točke izvan konkurencije koje svojim iznimnim estetskim postignućem predstavljaju plesnu umjetnost, a čiji izvođači mogu biti članovi i nekih drugih plesnih saveza.

Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija, razvoj publike te stimulacija amaterskog rada uopće.

Susret hrvatskih plesnih ansambala mjesto je međunarodne razmjene plesača i Ansambala koju HSK-e ima sa Slovenijom i Češkom.

HSK, kao organizator, zadržava pravo konačne odluke vezano uz program Susreta.

HSK pridržava sva prava za snimanje i prijenos svih priredbi bez naknade ansamblima i autorima koreografija.

Sve detaljne upute o dolasku na Susret i odlasku Sudionici će dobiti čim budu poznate. Putne troškove snose sami Sudionici.

 

 

Ispunjene prijavnice, snimke, tekst i fotografiju slati na ples@hrsk.hr ili faxom na 01 4621 738 zaključno sa 4.5.2018. Za sve dodatne informacije možete se obratiti stručnoj suradnici za ples, Valentini Dačnik na 095 4556 877.