Stručno-znanstveni skup "KAZALIŠNI AMATERIZAM U HRVATSKOJ"

Hrvatski sabor kulture organizira stručno-znanstveni skup na temu "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" koji će biti održan 28. ožujka 2020. u Velikoj dvorani HSK-a u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Pozivamo zainteresirane stručnjake iz područja kazališne umjetnosti i predstavnike amaterske kazališne scene da prijave prijedlog teme za izlaganje na Skupu najkasnije do 25. veljače 2020., nakon čega će stručna služba Hrvatskog sabora kulture u suradnji sa Stručni savjetom za kazalište HSK-a odlučiti o finalnom programu Skupa. Više informacija i prijavnicu za izlaganje na Skupu pronađite u nastavku.

Glavni ciljevi Skupa:

- okupiti istaknute stručnjake i predstavnike kazališne scene koji dugi niz godina prate hrvatski kazališni amaterizam
- pružiti uvid u povijesni pregled Festivala hrvatskih kazališnih amatera kao jedinstvene državne smotre najboljih amaterskih kazališta i amaterskih kazališnih ostvarenja
- ukazati na važnost i značaj kazališnog amaterizma za pojedinca i društvenu zajednicu 
- pružiti uvid u različitost vrsta te stilskih, estetskih i tematskih obilježja hrvatskih amaterskih predstava
- predstaviti aktualno stanje, probleme i potrebe kazališnog amaterizma u RH te primjere dobre prakse
- predložiti smjernice razvitka kazališnog amaterizma u RH

Pozivamo zainteresirane stručnjake iz područja kazališne umjetnosti i predstavnike amaterske kazališne scene da prijave prijedlog teme za izlaganje na Skupu najkasnije do 25. veljače 2020., nakon čega će stručna služba Hrvatskog sabora kulture u suradnji sa Stručni savjetom za kazalište HSK-a odlučiti o finalnom programu Skupa. Predviđeno trajanje izlaganja je do 15 minuta po izlagaču. Cjeloviti tekstovi izlaganja (očekivane veličine 4-5 kartica teksta) koji svojom kvalitetom i vrijednošću pridonose konačnom cilju Skupa bit će objavljeni u digitalnom Zborniku radova sa Skupa. Uz prijedlog teme, izlagači trebaju do 25. veljače 2020. dostaviti pisani sažetak izlaganja (pola kartice teksta) na mail: kazaliste@hrsk.hr.  Obrazac za prijavu pronađite na dnu stranice.

Skup će biti održan uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a točan raspored Skupa i imena izlagača bit će objavljeni  do 13. ožujka 2020.