Kreativna radionica "RUJIMIROVE PJESME I RUJANINE PRIČE"

Hrvatski sabor kulture i Zaklada "Zajednički put" pozivaju Vas na kreativnu radionicu "RUJIMIROVE PJESME I RUJANINE PRIČE" u okviru "Dana europske baštine 2019." koja će biti održana 21. rujna od 10 h na zajedničkoj adresi u Ulici kralja Zvonimira 17. "Dani europske baštine“ projekt su koji se od 1995. godine održava u Hrvatskoj povezujući većinu članica Vijeća Europe, a ove godine održava se pod temom "Umjetnost i zabava".

 

Slavenski bog berbe, vina, vinograda i slatkog voća Rujimir, i njegova žena Rujana, boginja plodnosti i vinogradarstva bili su inspiracija za prvu kreativnu suradnju susjedskih organizacija u zagrebačkoj Ulici kralja Zvonimira 17. Kroz glazbeno-kulinarsko-literarnu radionicu, tradicije naših baka i djedova imat će priliku iskusiti polaznici svih generacija iz prve ruke. 

Dok će se na trećem katu Zvonimirove 17 oriti tradicijske napitnice i zdravice uz podršku KUD-a Kupljenovo pod vodstvom Ivice Ivankovića, kat niže polaznici će prezentirati i degustirati gastronomsku baštinu svoga kraja. Medenjaci, paprenjaci, štrukli i gibanice mirisima će nas vratiti u djetinjstvo. Razmjenjivat ćemo recepte, družiti se, pričati i mijesiti nove slasne delicije Zagorja i okolice pod budnim okom Ksenije Erker. Pozivamo bake i djedove da povedu svoje unuke te da zajedno pripremaju hranu u društvu ostalih polaznika, a one vješte pozivamo da nam donesu tanjur svojih kolača s potpisom i receptom.

Druženje završavamo na trećem katu. Uz degustaciju kulinarskih specijaliteta koje smo ispekli kat ispod, pozivamo Vas da nam ispričate omiljene priče iz vinograda i minulih jeseni, a susret ćemo završiti pjesmom polaznika pjevačke radionice. Sigurni smo da će biti zanimljivo i nezaboravno!

Umjetnost treba biti zabavna stoga svoj dolazak potvrdite slanjem prijavnice (koja je dostupna na linku ispod teksta) putem e-maila na adresu e-pošte:ples@hrsk.hr zaključno s 18.9.2019.

 

P. S. Ne zaboravite svoje pregače!

 

Zaklada "Zajednički put" je neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi dostojanstvenog, kvalitetnog, sigurnog i aktivnog starenja, prilagođenog potrebama i sposobnostima svake pojedine starije osobe. Više informacija o njihovom radu i projektima pronađite na https://www.zajednickiput.hr/.