Stručno-znanstveni skup "Folklorni amaterizam u Hrvatskoj"

Hrvatski sabor kulture kao krovna udruga kulturno umjetničkog amaterizma organizira stručno-znanstveni skup na temu „Folklorni amaterizam u RH – prošlost, sadašnjost i budućnost“ s naglaskom na smotre folklora kao oblik očuvanja i prezentacije tradicijske baštine u prigodi 70. obljetnice rada Hrvatskog sabora kulture i 25. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, a koji će biti održan dana 24. studenoga 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) s početkom u 10 sati.

Okupljeni stručnjaci različitih interesa, djelatnici u kulturi, znanstvenici i folkloristi kroz svoja će izlaganja ukazati na važnost očuvanja i poticanja prakse organiziranja smotri folklora kao oblika očuvanja i prezentacije tradicijske baštine, predstaviti aktualno stanje, probleme i potrebe folklornog amaterizma u RH te predložiti smjernice razvitka folklornog amaterizma u RH. Program i raspored izlaganja možete pronaći u dokumentu u privitku.


Ovim putem vas najsrdačnije pozivamo da svojim prisutstvom i aktivnim sudjelovanjem doprinesete ciljevima Skupa. Molimo potvrdite svoj dolazak najkasnije do 23.11.2018. na mail ples@hrsk.hr ili na broj telefona 095 4556 877.