Vi ste ovdje:   Književnost/Likovnost

Zavičajni književnici na Razglednici 6 u Lisinskom

19.04.2017

I ove godine Hrvatski sabor kulture predstavio je najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma na Razglednici 6 održanoj 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U bogatom večernjem programu predstavljeni su i zavičajni književnici nagrađeni plaketama Hrvatskog sabora kulture za književno stvaralaštvo u 2016. godini. Njihove nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Održana HSK likovna radionica "OD CRTEŽA DO AKVARELA"

10.04.2017

Subota, 8. travnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture bila je kreativna, radna, poučna i dinamična na likovnoj radionici na temu akvarela pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta! Sudionici su marljivo radili uz konzultacije i vrijedne savjete voditeljice! Rezultat su brojni odlični radovi i zadovoljstvo sudionika. Više u nastavku.

Opširnije...

KNJIŽEVNI NATJEČAJ 2017.

06.04.2017

Završen je KNJIŽEVNI NATJEČAJ HSK-a za 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 1. srpnja 2017. u Zagrebu. Na natječaj je pristiglo mnoštvo poetskih, proznih i dramskih radova zavičajnih književnika iz raznih krajeva Hrvatske koje će čitati i vrednovati članovi Prosudbenog povjerenstva ovogodišnjeg natječaja. Rezultate objavljujemo najkasnije do 1. lipnja 2017. Više o Susretu i Natječaju pronađite u nastavku.


Opširnije...

Upute za pisanje dramskih tekstova

27.02.2017

U nastavku pronađite upute za pisanje dramskih tekstova s primjerima.

Opširnije...

Predstavljanje stihozbirke Maje Šiprak

20.01.2017

Hrvatski sabor kulture imao je čast biti nakladnikom stihozbirke „Vatra jasnog pripadanja“ autorice i članice HSK-a Maje Šiprak. Predstavljenje zbirkeuz bogati i kreativni program, održano je 3. veljače 2017. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Opširnije...

PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG SUSRETA 2017.

13.01.2017

Dragi književni i likovni stvaratelji, i u 2017. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o njihovom održavanju.

Opširnije...

Promocija zbirke "Proljetni čaj" Nine Kovačić

20.12.2016

Članica Hrvatskog sabora kulture Nina Kovačić predstavila je svoju prvu haiku zbirku "Proljetni čaj" / A Spring tea 22. prosinca 2016. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Knjigu su uz autoricu predstavili urednik Mirko Kovačević i gđa Đurđa Vukelić Rožić, urednica haiku-časopisa IRIS i vrsna haiku majstorica i prevoditeljica haikua na engleski jezik. U ime Hrvatskog sabora kulture autorici je čestitao g. Zdravko Obradović, predsjednik Skupštine HSK-a, a svečanost promocije uveličao je i nastup mlade gitaristice Nikoline Krupec.

Opširnije...

Seminar-radionica: PEJSAŽ - OD SKICE DO SLIKE

03.11.2016

Likovna radionica "Pejsaž - od skice do slike" održana je 26. studenog 2016. u Velikoj dvorani HSK-a pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Polaznici radionice usavršavali su svoja umijeća u izradi skice, prenošenju skice na platno te slikanju pejsaža prema predlošku. Radionica je završena izložbom radova nastalih na radionici te odabirom najboljeg rada. Više o radionici pročitajte u nastavku.


Opširnije...

Susret likovnih stvaralaca u Koprivnici

24.10.2016

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji i ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. 10. Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja HSK-a, a najuspješnioj likovnoj udruzi i autorici dodijeljene su nagrade Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

REZULTATI NATJEČAJA ZA NOVI DRAMSKI TEKST

07.10.2016

Na ovogodišnji Natječaj Hrvatskog sabora kulture za novi, neobjavljeni dramski tekst namijenjen amaterskim kazališnim skupinama, raspisan uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, pristigla su ukupno 22 dramska teksta. U nastavku objavljujemo REZULTATE NATJEČAJA.


Opširnije...
Str. 1 od 4  >   >>