Najava promjena u Pravilima Susreta puhačkih orkestara 2018

Upravni odbor HSK-a na prošloj je sjednici 19.12.2017. donio odluku o Pravilima Susreta za 2018. godinu. Ovdje pronađite cjeloviti tekst pravila i glavne novosti!

Opširnije...

Objavljujemo odabrane sudionike 31.SHPO

Poznati su svi sudionici 30. susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10. i 11. lipnja 2017. u Novom Vinodolskom.

Niže navodimo odabrane orkestre po županijama.

Opširnije...

„Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“

Stručni skup pod nazivom „Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“ bit će održan u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) dana 4. ožujka 2017. godine u 10 sati. 
Ciljevi Skupa su predstaviti nositelje i okosnice povijesnog razvoja puhačke glazbe i repertoara u Hrvatskoj, predstaviti aktualno stanje, probleme i potrebe puhačkog amaterizma u RH i regiji, te primjere dobre prakse, ukazati na važnost očuvanja i poticanja prakse amaterskog glazbovanja u kontekstu izvođenja i promocije glazbe, ali i razvoja civilnog društva predložiti smjernice razvitka puhačkog amaterizma u RH.

U nastavku navodimo izlagače te redoslijed njihovih izlaganja prema temama.

Opširnije...

Poziv izlagačima na stručno-znanstveni skup

Stručno-znanstveni skup na temu „Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“ bit će održan u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) dana 4. ožujka 2017. godine u 10 sati.

Opširnije...

Prijave za 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U prilogu pronađite cjelovita Pravila 31. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10.-11.6.2017. u Novom Vinodolskom.

 

Opširnije...

Seminar za dirigente u Gospiću - je odgođen

Seminar za dirigente puhačkih orkestara planiran 26.-27. studenoga 2016. godine u Gospiću odgođen je zbog tehničkih razloga.

Seminar će biti održan u novom terminu 3.12. 2016. i novoj lokaciji, u Goričanu.Opširnije...

Objavljujemo odabrane sudionike 30.SHPO

Poznati su svi sudionici 30. susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 11. i 12. lipnja 2016. u Novom Vinodolskom.

Niže navodimo odabrane orkestre po županijama.

Više detalja o programu Susreta objavit ćemo uskoro. (Vidi LINK)

 

 

Opširnije...

Seminar za dirigente puhačkih orkestara 2015.

Pozivamo Vas na Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan 21. - 22. studenog 2015. godine u Tuhlju. Seminar će se održati u suradnji s Puhačkim orkestrom „Lipa“ iz Tuhlja u prostorima Osnovne škole „Lijepa naša“ Tuhelj, na adresi Tuhelj 54, 49215, Tuhelj.

Voditelj Seminara bit će maestro Mladen Tarbuk

Opširnije...

Poziv na 30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Pozivamo Vas da ove godine, putem županijskih smotri, nastupite u konkurenciji za 30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 11. i 12. lipnja 2016. u Novom Vinodolskom.

Prema Pravilima Susreta, svoj nastup na 30. Susretu ostvaruju orkestri B i C kategorije koncertnog programa.

Niže pronađite Pravila Susreta, popis orkestara s navedenim kategorijama kao i Popis skladbi za B kategoriju koje je utvrdio Stručni savjet za puhačku glazbu Hrvatskog sabora kulture (red.prof. Mladen Tarbuk, red.prof. Šime Vulelija i Miro Saje, prof.).

Opširnije...

Uspješno završen 29. Susret!

Prošlog je vikenda 13. i 14. lipnja u Novom Vinodolskom uspješno održan 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske. 

Na ovoj je manifestaciji od nacionalnog značenja nastupilo više od 700 glazbenika iz 17 orkestara u bogatom koncertnom programu natjecateljskog i revijalnog karaktera, koji je održan u Domu kulture u Novom Vinodolskom te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. 

Opširnije...