Svečano završen jubilarni 50. Susret zborova

14 zborova s preko 600 pjevača dostojno je predstavilo najbolje od hrvatskog zborskog amaterizma u okviru bogatog dvodnevnog programa jubilarnog 50. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

Poziv izlagačima na međunarodni stručno-znanstveni skup

Pozivamo sve zainteresirane izlagače na međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“ koji će biti održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb).

Opširnije...

Objavljujemo sudionike 50. Susreta zborova!

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja. 50. izdanje Susreta bit će održano 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju. Ovdje navodimo odabrane zborove sudionike!

Opširnije...

Prijave za 50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zborove i zboraše da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačih zborova koji će biti održan 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju. 

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu Susreta, kao i popis imena skladatelja obljetničara za odabir repertoara! 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2016.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

Opširnije...

Poziv na 49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zainteresirane zborove da ove godine, putem županijskih smotri, nastupe u konkurenciji za 49. Susret hrvatskih pjevačih zborova. Kao novi termin održavanja Susreta najavljujemo 8. i 9. listopada 2016. godine.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije...

Seminari u 2015.

Tijekom 2015. održana su dva seminara za dirigente zborova i malih vokalnih sastava.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, pod vodstvom dirigenta Roberta Homena, održan je u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, 3. kat., Zagreb) dana 10. i 11. listopada 2015. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom Židovske općine Zagreb „LIRA“, kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava pod vodstvom Tomislava Fačinija, a u suradnji s Renesansnim ansamblom „Laudate“ iz Zagreba, održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Ministarstva kulture RH, u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, dana 16. i 17. svibnja 2015. 

 

Opširnije...

Poziv na Konferenciju za medije, 20.10.2015. u 11 sati

Pozivamo Vas na Konferenciju za medije u povodu 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 24.-25. 10.2015. u Novigradu-Cittanova. 

Konferencija će biti održana u utorak 20. listopada u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11). 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2015.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

 

 

Opširnije...

Poziv na 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Novigrad - Cittanova, 24. i 25. listopada 2015. godine, okupit će najuspješnije zborove iz cijele Hrvatske koji svoj nastup prethodno moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane zborove da se prijave za nastup i osiguraju svoje mjesto na nacionalnom 48. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije...