Prijava smotri i samostalnih preslušavanja za 51. SHPZ

U pripremama za 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan 6. i 7. 10. 2018. u Rovinju, ovim putem podsjećamo organizatore županijskih i regionalnih smotri koji to još nisu napravili da nam čim prije prijave termin održavanja Smotri pjevačkih zborova HSK-u radi pravovremene organizacije selekcije. 

Opširnije...

Pravila Susreta hrvatskih pjevačkih zborova 2018

Dragi zboraši, nakon uspješno održanog jubileja, najavljujemo održavanje 51. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova dana 6.-7. listopada 2018. godine u Gradu Rovinju

U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije...

Najbolji zborovi 50. Susreta na zagrebačkom Adventu

Na poziv Udruge Musica Nota, Hrvatski sabor kulture uključio se u organizaciju i drugog Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Zajedničkim je pozivom, u program Festivala uvršten značajan broj zborova i malih vokalnih sastava članova Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

Uspješno održan međunarodni skup o zborskom amaterizmu

Protekle subote, 11. studenog 2017. godine, Hrvatski sabor kulture okupio je istaknute stručnjake i predstavnike zborske scene u okviru Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa pod nazivom „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“. 
Ukupno 14 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije predstavilo je u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu aktualne teme iz područja zborskog amaterizma u Hrvatskoj i regiji. 

Opširnije...

Skup "Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“

Međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“  bit će održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Svečano završen jubilarni 50. Susret zborova

14 zborova s preko 600 pjevača dostojno je predstavilo najbolje od hrvatskog zborskog amaterizma u okviru bogatog dvodnevnog programa jubilarnog 50. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

Poziv izlagačima na međunarodni stručno-znanstveni skup

Pozivamo sve zainteresirane izlagače na međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“ koji će biti održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb).

Opširnije...

Objavljujemo sudionike 50. Susreta zborova!

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja. 50. izdanje Susreta bit će održano 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju. Ovdje navodimo odabrane zborove sudionike!

Opširnije...

Prijave za 50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zborove i zboraše da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačih zborova koji će biti održan 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju. 

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu Susreta, kao i popis imena skladatelja obljetničara za odabir repertoara! 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2016.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

Opširnije...