Natječaj 29. susreta hrvatskih plesnih ansambala

U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture Vas poziva da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 29. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 23. – 24.6.2018. 

Rok za prijavu plesnih uradaka je 4.5.2018. 


Opširnije...

Plesna djelatnost u 2018.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. 

Opširnije...

28. susret hrvatskih plesnih ansambala

Za točno 13 dana počinje 28. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 17. i 18. lipnja s početkom u 18.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica publici će se predstaviti plesne skupine iz Hrvatske te gosti iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2017

Od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a slavi se Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa.

Opširnije...

Natječaj 28. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 28. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 17. – 18.6.2017. Rok za prijavu plesnih uradaka je 12.5.2017. 

Opširnije...

Suvremene plesne tehnike s Mašom Kolar i Idom Jolić

Hrvatski sabor kulture organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Suvremene plesne tehnike", koji će biti održan 18. i 19. veljače u Zagrebu, u prostorijama Plesnog centra TALA (Odranska 1) s početkom u 11.00 sati.

Opširnije...

Najava Natječaja za 28. susret hrvatskih plesnih ansambala

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. Uskoro ćemo objaviti Natječaj za sve koji žele izboriti svoje mjesto na 28. susretu plesnih ansambala Hrvatske i na plesnom podu dvorane Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici.

Opširnije...

Physical release - seminar za plesače

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Studiom za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo STUDIO 23 organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Physical release", koji će biti održan 22. i 23. listopada u Karlovcu, u prostorijama Studija (Ulica Jurja Haulika 24, Karlovac) s početkom u 10.00 sati. Prijave se primaju do 21.10.2016.

Opširnije...

UO Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege u Belgiji

Na prijedlog stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege od 16 do 19. rujna 2016. godine gostovat će na međunarodnom plesnom festivalu “Danspunt”, Kortrijk u Belgiji.

Opširnije...

27. susret hrvatskih plesnih ansambala

Za točno 15 dana počinje 27. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 18. i 19. lipnja s početkom u 18.30 sati. U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica publici će se predstaviti 21 skupina iz Hrvatske i dvije gostujuće iz Belgije i Slovenije.

Opširnije...